Dekor za solerice: Kako urediti malu žensku kupaonicu

Foto: Pinterest

KUPAONICA je jedan od najvažnijih dijelova stana za svaku ženu, jer tamo umor i iscrpljenost nestaju, a čarolija počinje.

Potrebno nam je dovoljno mjesta za svu našu šminku, četke za kosu, mirisne soli i barem četiri različite vrste losiona za tijelo pa problemi nastaju kad prostora nema dovoljno. 

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta za uređenje male kupaonice po ženskom ukusu!

1. Boje

Kako bi mala kupaonica izgledala uredno, izaberite dvije osnovne boje, na primjer, bijelu i ružičastu, i držite ih se. Ako ste skloni čestim promjenama mišljenja, odaberite jednu baznu boju (bijelu, bež, svijetlosivu) u kojoj će biti pločice i ormarići, a zatim drugu boju dodajte detaljima ( wc daska, košara za rublje, posudice za sapun i četkice, ručnici).

2. Svjetlost


Potrudite se da vam cijela kupaonica bude dobro osvijetljena kako bi izgledala veće. To će vas spriječiti i od velikih pogrešaka kada je u pitanju ljepota. Polumračna kupaonica često zna rezultirati predebelim slojem šminke i loše obrijanim nogama.

3. Police

Nemojte se bojati postaviti police na zidove kupaonice u strahu da će prostor izgledati nakrcano. Police koje su uredno popunjene parfemima, šminkom i vašim kremicama uštedjet će vam prostor, omogućiti preglednost i dati toliko željeni "budoarski" štih.

4. Plastične posude za šminku

Šminku je najbolje držati u plastičnim posudama koje možete u dućanima za uređenje stana ili na internetu. U njima će sva šminka biti na jednom mjestu, uredno posložena, a vi ćete već izvana moći vidjeti gdje što stoji.

5. Klizna vrata na ormarićima

Ako vam je kupaonica zaista mala, klizna vrata na ormarićima bit će pravi spas. Neće zauzimati prostor pri otvaranju, a poštedjet će vas masnica i ogrebotina koje bi mogle nastati u užurbanom spremanju za izlazak.

6. Dobar umivaonik

Pri izboru umivaonika nemojte štedjeti i još važnije, nemojte izabrati maleni umivaonik u nadi da neće zauzeti mnogo prostora. Možda ćete uštedjeti na prostoru, ali ćete potrošiti puno vremena čisteći nered koji je nastao zbog štrcanja vode i sapunice van umivaonika.