Do pomirbenog seksa u tri koraka

NAJLAKŠE je započeti svađu, a iz nje se ponekad teško izvući, pogotovo ako ste oboje tvrdoglavi. U svađi imate dvije opcije: nastaviti se derati i pokvariti si večer, ili se smiriti i provesti večer u pomirbenom seksu. Izbor je na vama, a mi donosimo tri koraka koji će olakšati tranziciju.

Imajte signal

Ako ste oboje još pod utjecajem osjećaja, teško da ćete išta riješiti, a iniciranje pomirbenog razgovora moglo bi prerasti u još veću svađu. Pričekajte dok se ne ohladite, a kada ste oboje spremni, iskoristite unaprijed dogovoreni signal i započnite razgovor.

Dodirnite se


Dodiri pomažu izlučivanje hormona oksitocina, koji smanjuje stres i stvara osjećaj bliskosti. Čak i ako ste oboje previše ljuti da biste se poželjeli dodirivati, pokušajte sa kratkim zagrljajem, jer su velike šanse da će on prerasti u vatreni seks.

Gledaj to s njegove strane

Razgovor pomirenja biti će učinkovit jedino ako priznaš da nisi samo ti bila u pravu i probaš sagledati drugu stranu priče. Nemoj se vraćati na stare argumente, nego pokušaj biti objektivna i vidjeti kako on gleda na cijelu situaciju, a tako ćete i brže doći do pomirenja, i pomirbenog seksa.