Domaća umjetnica čiji ćete nakit doslovno poželjeti pojesti

Foto: Instagram

SIMPATIČNA dizajnerica osvojila nas je na prvu.

Njezino ime je Milushka, a kako nam je sama slikovito otkrila, "Milushka je žena, majka, prijateljica. Milushka je hedonist. Milushka je umjetnica."
 
 
Iza spomenutog branda stoji Mila Juričić, s trenutnim prebivalištem u Zagrebu.
 
 
"Odgojena sam u najboljoj tradiciji ruske umjetničke škole, cijeli život tražim sebe kroz najrazličitije kreativne izričaje. Klasično slikarstvo, crtež, ilustracija, digitalni mediji, tradicionalni zanati uključujući ručne radove, primjenjena umjetnost su tek mala nekolicina stvari u kojima sam se okušala", otkrila nam je te nastavila.
 
 
"Unatoč svim nabrojanim socijalnim kategorijama, Milushka je još uvijek djevojčica. A izvjesna je stvar, što ono vole djevojčice: slatkiše, kolače i sladolede, lijepe krpice i puno nakita... I tako se sve to ujedinilo u organičnu cjelinu!"
 
Naime, Milin nakit inspiriran je raznom hranom, od pizze i čevapa pa sve do slatkih zalogajčića. "Budući da se slatkiši nalaze na samom vrhu hedonističkih užitaka, smatram da zaslužuju svoje mjesto ne samo u svijetu gastronomije, već  i u svijetu nakita - kad su tako vizualno atraktivni. Budući da sam obožavatelj mode iz prošlosti, retro stil mi je velika inspiracija, bilo je neizbježno da ove moje dvije ljubavi udružili u najljepšem obliku - kao cupcake, jedan od glavnih retro simbola u popularnoj kulturi, što je ujedno i moj omiljeni objekt."
 
 
Mila se ovime bavi posljednjih 5 godina, a njezine slastičarske minijature, osim što ih želite pojesti, možete tako nositi i na prstu, ušima ili oko vrata.
 
 
Zar nisu preslatke?