Drukčije od drugih: Đurđa Tedeschi i Josipa Lisac prave su stilske dive

Foto: John Pavlish

JEDNA je na pragu sedamdesete, druga je već zakoračila u osmo desetljeće života, a obje su prave modne ikone.
 
To su samo još jednom potvrdile svojim stajlinzima za izložbi „Ogledna soba“ akademskog slikara, cvjećara, scenografa i dizajnera Saše Šekoranje koja je otvorena sinoć u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Riječ je o Đurđi Tedeschi, umirovljenoj sutkinji i majki Emila Tedeschog, te najvećoj divi domaće glazbene scene Josipi Lisac.
 
Uvijek posebne i drukčije od drugih, mamile su poglede svojim odvažnim kombinacijama i, očekivano, zasjenile sve ostale. 
 
 
Gospođa Tedeschi nosila je zanimljivu poluprozirnu haljinu s uzorkom točkica i umetcima od maslinasto zelene tkanine. Na glavi je imala neobičan šešir s mrežom preko pola lica, a na rukama prozirne rukavice. No glavne zvijezde njenog outfita bile su crne sjajne salonke sa šiljcima koje je bojom uskladila s torbom.
 
Josipa je bila u potpuno crnom izdanju, no svejedno je izgledala jako zanimljivo.
 
 
I ona je imala rukavice, ali kožne sa zakovicama koje je uskladila s hlačama. Također je, baš kao Đurđa, imala i šešir, a njen je bio od vinila. Na nogama je imala kul crne čizmice s trendi prozirnom petom, a crnilo je razbila jarkocrvenim ružem na usnama i sjenilom u istoj nijansi te svojim zaštitnim znakom, upečatljivom narančastom kosom.
 
Stilski nepogrešive i neponovljive! Na njih bi se trebali ugledati mnogi.