Frizerka Beyonce i J.Lo otkriva 8 zlatnih pravila za prekrasnu kosu

Foto: Instagram

PJEVAČICE Beyonce i Jennifer Lopez, između ostaloga, mogu se pohvaliti i prekrasnom kosom.
 
A za njihovu kosu brine se ista frizerka, Rita Hazan, koja je sada za web magazin Sheerluxe odlučila podijeliti svoje top savjete za njegovanu i lijepu kosu koje dobro znaju i njene slavne klijentice:
 
 
1. Birajte tople nijanse
 
Kada ste u dilemi, uvijek izaberite svjetliju boju i topliju nijansu. Topli tonovi laskaju svakom tenu i boji očiju dok hladnije i tamnije nijanse često mogu postariti osobu i podariti joj iscrpljen izgled. 
 
2. Zaboravite na trendove
 
Kada je kosa u pitanju, trendovi nisu vaši prijatelji. Česte promjene boje i frizure, samo zato što je nešto trenutno u modi, loše će utjecati na kvalitetu i izgled vaših vlasi, a oštećena i neuredna kosa nikada nije "in". Radije pronađite look koji vam najbolje odgovara i držite ga se, a ako baš morate pratiti trendove, učiniti to na suptilni način. Primjerice, ako je u modi ledeno plava nijansa, dodajte svojoj kosi tek nekoliko pramenova u toj boji.
 
3. Povremeno je dobro promijeniti look
 
Samo zato što vam neka boja kose stoji savršeno, to ne znači da se u nju morate bojiti do kraja života. Vjerojatno će i vama nakon 5 ili 10 godina dosaditi da stalno izgledate isto, a promjena će tada izgledati kao pravo osvježenje i sigurno će vam donijeti i brojne komplimente.
 
 
4. Uložite u njegu kose
 
Iako ste to već znali, nije naodmet još jednom napomenuti koliko je važno njegovati kosu i redovito se brinuti o njoj. Uložite u kvalitetne proizvode za njegu, uz koje će vaša boja dulje izgledati svježe, te si barem svaka tri mjeseca priuštite i odlazak k frizeru.
 
5. Budite strpljivi
 
Brineta ste koja želi postati plavuša? Morate biti svjesne da se to neće dogoditi preko noći, a da bi rezultati bili zadovoljavajući, za početak trebate imati malo strpljenja. Za prelazak iz tamne u svijetlu nijansu, ali i obratno, potrebno je malo vremena i nekoliko odlazaka frizeru, što će vam se na kraju i isplatiti.
 
6. Brinite o tjemenu kao i o ostatku svoje kože
 
Kada perete kosu, nemojte zaboraviti i na tjeme, kojem je također potrebno temeljito pranje. Zdravo i njegovano vlasište jamči i lijepu kosu pa je i njemu potrebna njega. Također, ako možete, izbjegavajte šampone za suho pranje koji se talože se na tjemenu i začepljuju pore.
 
 
7. Čitajte sastojke
 
Ako imate obojenu kosu, trebale biste izbjegavati proizvode koji sadrže natrijev klorid, sulfate i parabene. Ženama s tankom i nježnom kosom ne preporučuje se koristiti proizvode koji sadrže silikon koji otežava kosu, baš kao ni pretjerivanje s količinom regeneratora.
 
8. Prepustite svoju kosu profesionalcima
 
Iako bojanje kod kuće zvuči primamljivo i jeftino, to može biti i jako riskantno, pogotovo ako je bojite prvi put. Ako žudite za promjenom, a ne možete si priuštiti odlazak frizeru, radije se malo strpite i uštedite, jer profesionalac će to odraditi bez greške i sigurno ćete biti zadovoljniji nego da ste se obojili sami.