Godine kada su žene najraspoloženije za seks su se promijenile

Foto: Instagram

ZABORAVITE sve što ste dosad čuli o ženskom libidu.
 
Dobro, ne sve, ali definitivno zaboravite onaj dio o godinama kada je on navodno najviši.
 
Dosad se tako smatralo da su žene na vrhuncu seksualne moći u svojim tridesetima, no ta se brojka promijenila. Barem tako tvrdi nedavno istraživanje jednog prodavača seks igračaka, brenda LoveHoney.
 
Gotovo polovica anketiranih žena izjavila je da je njihov libido bio najizraženiji u razdoblju između 18. i 24. godine, a svaka četvrta otkrila je da je najbolji seks u životu doživjela upravo u dobi između 18 i 20 godina.
 
U istraživanju je sudjelovalo više od 14 tisuća ljudi, a na iznenađenje svih, manje od petine žena izjavilo je da su seksualno najuzbuđenije bile u svojim tridesetima. S druge strane, 25 posto muškaraca otkrilo je kako je njihov seksualni apetiti bio na vrhuncu upravo u tim godinama.
 
Samo 14 posto pripadnika jačeg spola priznalo je da je njihov seksualni nagon bio najrazvijeniji od 18. do 20. godine života. Još jedna razlika između muškaraca i žena, po ovom pitanju, leži u tome što više žena nego muškaraca želi da njihov libido bude veći.
 
No, dobra vijest za sve one starije od 24 godine: većina ispitanika složila se kako visoki libido nipošto ne znači da je netko dobar u krevetu.