Video: Gole grudi Rafaele Franić spasile Karima Boneta od potpunog debakla

VEČERAS je u zagrebačkom Hypo centru održana prva večer Fashion Weeka Zagreb. Ovo modno događanje privuklo je brojne ljubitelje mode koji su se smjestili u prve redove kako bi popratili manje poznate domaće, ali i strane dizajnere. Večer je otvorio duhoviti "The Rodnik Band". Londonski dizajner Phillip Colbert oduševio je prvenstveno svojim otkačenim nastupom. I ovog puta doveo je sa sobom svoj bend, a dok su manekenke nosile revije, on je razigrano plesao i trčkarao pistom. Inspiraciju je pronašao u morskom svijetu pa su neke djevojke nosile natpis koji poručuje da spasimo more, a one druge nosile su modele koji su podsjećali na taj mističan svijet.

Remenje i romantika

Nakon njega, uslijedila je revije Maje i Petre Špoljar. Ove blizanke u modnom su svijetu već nekoliko godina, a dobitnice su brojnih modnih nagrada. Ovog puta na zanimljiv način upotrijebile su sigurnosne remene iz automobila, ili se barem tako činilo. Nakon blizanki, svoj rad pokazala je i Mara Miloglav Moretić. Dubrovačka dizajnerica napravila je ženstvenu, zabavnu kolekciju s haljinama i suknjicama.

Aba Tomičič najbolja prve večeri FWZ-a

Aba Tomičić i ovog puta potvrdila je svoj status miljenice publike na Fashion Weeku. Njezina kolekcija zaista je odskakala od svega pokazanog večeras. Aba je odradila nosivu, romantičnu, prozračnu kolekciju koja zaista ima svoju ideju vodilju. Pamučne majice, zabavni krojevi, opuštenost u bojama i idejama najbolje su riječi kojima možemo opisati njezinu kolekciju.

Karim Bonet profitirao jedino od grudi Rafaele Franić

Pariški dizajner Karim Bonet pokazao je svoje uratke poslije Abe. Koliko je Tomičić bila dobra, toliko je Karim bio loš. Miješanje nemogućih uzoraka, nedovršeni komadi odjeće i nenosiv dizajn odlike su njegove kolekcije. Jedino što je natjeralo okupljene da reagiraju, bile su nestašne grudi Rafaele Franić, koja se borila s nesretnom lepršavom haljinom.

Večer zaključila zanimljiva Milena Rogulj

Prvu večer Fashion Weeka zaključila je Milena Rogulj. Dizajnerica je ostala vjerna sebi i svom eksperimentiranju s modom. Iako nenosivi, komadi su bili dorađeni, kolekcija je imala svoju ideju, a sve što je prikazano izgledalo je kao malo umjetničko djelo. Rogulj se izvrsno poigrala materijalima te bojama, a sama prezentacija bila je zabavna i u duhu dizajna.