Hit jeseni: Ružne cipele

CURE koje imaju fetiš na lijepe cipele i vole biti obučene po posljednjoj modi, ove sezone nemaju sreće. Hit cipele jeseni su takozvane "ružne cipele" koje se tako zovu iz očitih razloga.

Bez obzira da li su ravne ili s potpeticom, sve su napravljene u stilu mokasinki i renesansnih cipela, kakve su se nosile na dvorovima. Da bi sve bilo još zanimljivije, najčešće dolaze u neprivlačnim bojama i izrađene od kože koja izgleda "ofucano". Ne laskaju nogama i teško ih je iskombinirati s kompletnom garderobom, pa su mnoge cure već u startu odustale od njih.

Ovakav stil inspiriran je britanskim modnim ikonama Alexom Chung i Fearne Cotton, koje su prepoznatljive po svom "Baš me briga" stilu u kojem miješaju skupocjene trendovske komade s razvučenim starim džemperima, muškim cipelama i starim kožnim aktovkama koje su kupile na buvljacima.

"Ružne cipele" namijenjene su prvenstveno kul curama koje modu shvaćaju s dozom humora i koje imaju dovoljno stila da i najružniji komad odjeće pretvore u "must have" komad. Ziherašicama je ipak bolje da se drže svog klasičnog stila, jer bi uz pogrešnu kombinaciju, s ovakvim cipelama mogle izgledati kao grof Monte Cristo.