I oni glume: 8 zanimljivih činjenica o muškarcima i seksu

Foto: Pierre Cardin

JESU li muškarci baš uvijek raspoloženi za seks? Ne!

1. Muškarci mogu i glume orgazam
 
Ako se pitaš kako, recimo to ovako. Ako muškarac koristi kondom, vrlo vjerojatno je da će ga brzo skinuti. A ako ga ne koristi, često je pitanje koliko je tekućine tamo i koliko je žena svjesna toga, zaključak je istraživanja, kojem je potvrđeno da orgazam ne glume samo žene.
 
2. Muški orgazam ne dolazi uvijek s dokazima
 
U nekim slučajevima, muškarci mogu doživjeti orgazam bez ejakulacije. Npr. kod nekih muškaraca s dijabetesom, otvaranje mokraćnog mjehura se ne zatvara dobro pa se tekućina može vratiti u mjehur, a ona se otpušta kada se mokri nakon seksa. Tu spadaju i stariji muškarci, koji su imali radikalne prostatektomije, kirurški način liječenja raka prostate. Navodno i ljudi koji prakticiraju tantrički seks, često vjeruju kako muškarci mogu doživjeti orgazam bez ejakulacije.
 
3. Muškarci glume orgazam iz istih razloga kao žene
 
Tako je primarni razlog činjenica da se on jednostavno neće dogoditi za vrijeme seksa. Možda je muškarac previše popio, osjećao se tjeskobno ili je on trenutno na lijekovima, koji otežavaju put do orgazma. Također, to je način da se ne povrijedi partner, jer često nije do njega. Drugim riječima, oba spola glume orgazam iz prilično nesebičnih razloga.
 
4. I mlađi muškarci imaju problema s erekcijom
 
Mit je kako samo muškarci stariji od 40 godina imaju problema s erekcijom. Danas ovaj problem doživljavaju i puno mlađi muškarci, a njih oko 20 posto ima problema i s preranom ejakulacijom.
 
5. Muškarci nisu baš uvijek raspoloženi za seks
 
To bi moglo biti točno kad imaju 18, no stvari se mijenjaju s dolaskom odgovornosti. I na muškarce utječu stvari kao što su stres ili napuhnutost, no iz nekog razloga se vjeruje kako su oni imuni na njih. No, činjenica jest da nisu. Pa ako on danas želi preskočiti takve stvari, nema razloga za brigu. Tu i tamo će se to još događati.
 
6. Muškarci su često više fokusirani na naše zadovoljstvo, a manje na svoje
 
Postoji i mit kako su muškarci često sebični u spavaćoj sobi, no stručnjaci tvrde kako je to iznimka, a ne pravilo. Muškarci su, baš poput žena, često više posvećeni partneričinom zadovoljstvu. "Čim muškarac počne osjećati nešto za partnericu, pa čak i na nivou da samo želi da se ona zapali za njega, njegovo zadovoljstvo pada u drugi plan, kako bi on ispao što bolji u njezinim očima", zaključak je stručnjaka.
 
7. Neki muškarci su vrlo osjetljivi na svoju seksualnu izvedbu
 
Kod nekih muškaraca su samopouzdanje i muževnost duboko ukorijenjeni u tome kako oni vide sebe kroz oči svoje seksualne partnerice. Zvuči poznato? To ne znači da mu trebaš lagati i hvaliti baš svaki njegov potez, u što spadaju i oni koji ti nisu odgovarali, no svakako znači da mu trebaš naglasiti kada učini nešto dobro za tebe u krevetu. Čak i jednostavno "to je bilo super" će učiniti čuda.
 
8. Neke žene imaju veći libido od muškaraca
 
Žene su danas sve slobodnije, kada je u pitanju seksualno zadovoljstvo i više se ne boje tražiti ono što žele. To je s jedne strane odlična vijest, a s druge je sve više muškaraca, koji se žale kako njihova partnerica ima veće seksualne apetite od njih samih. To ne znači da je njihova želja za seksom niska, već to da neke žene jednostavno imaju jači libido. A problem neprilagođenih libida je nešto za što stručnjaci predviđaju da će biti sve češća pojava u budućnosti, oko koje će parovi morati naučiti pregovarati, svaki na svoj način.