Ideje za jesenski medeni mjesec

Foto: WeHeartIt 

SEZONA vjenčanja još uvijek je u tijeku, a mnogi mladenci tek sada odlučuju kamo će na medeni mjesec. Nadolazeća jesen čini se idealnom za takvo putovanje. Kada naše krajeve prekriju crni oblaci i kiša, mnoge destinacije diljem svijeta upravo tada pokazuju svoje nabolje ruho. Za vas smo izdvojili neke od najromantičnijih za idilični jesenski medeni mjesec. 
 
Grčka
 
Grčka je jedna od najpopularnijih destinacija na svijetu za odlazak na medeni mjesec. Iako su mnogi ovih mjeseci pohrlili na grčke otoke, najbolje vrijeme za uživanje u njima svakako je jesen. Cijene su niže, temperatura je još uvijek oko ugodnih 25 stupnjeva, a gužve se smanjuju.  Najviše pozornosti posjetitelja zaokupljaju otoci Santorini i Mikonos. Santorini je nevjerojatno romantičan i slikovit sa svojim bijelim kućicama s plavim krovovima, a na Mikonosu možete uživati u romanitčnim večerama uz svijeće u nebrojenim kafićima i restoranima te sve završiti šetnjom na nekoj od brojnih plaža koje su navodno među najljepšima u cijeloj njihovoj regiji.
 
Pariz 
 
Poznata uzrečica Audrey Hepburn kaže da je Pariz uvijek dobra ideja, no tijekom rane jeseni Pariz ima posebnu draž. Žuto i crveno lišće u predivnim pariškim parkovima, prvi kesteni, ispijanje vina s dragim u toplim vestama na terasama slikovitih kafića i onaj je ne sasis quoi čine ga magičnim. Osim toga, cijene najma privatnih stanova ili hotelskih soba padaju sa završetkom ljetne sezone, a daleko manje gužve nego ljeti učinit će boravak u Parizu još romantičnijim.
 
Dubai 
 
Za one koji vole modernije gradove i urbanu arhitekturu, Dubai je idealna destinacija. Čak i tijekom rujna i listopada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima možete očekivati temperature zraka od tridesetak stupnjeva. Savršeno za uživanje na plaži, kada ćemo se u našim krajevima buditi uz kišu i maglu. Osim u plažama, u Dubaiju možete uživati i u brojnim kockarnicama i luksuznim dućanima, ali isto tako i naučiti mnogo o njihovim običajima. 
 
Prag 
 
Nama najbliži od svih navedenih destinacija svakako je Prag, grad koji će očarati svakog i navesti vas da se ponovno vratite. Bogata povijest te kulturna i gastronomska ponuda, vrlo prihvatljive cijene, svakako će zaintregirati ljubitelje europskih metropola. Grad odiše romantičnim duhom, a cijeli se širi centar može razgledati bez upotrebe prijevoza. Držanje za ruke na Karlovom mostu, jednom od najljepših svjetskih mostova, zasigurno ćete dugo pamtiti. 
 
Bali 
 
Bali je uvijek pri vrhu najpoželjnijih destinacija, bilo da je riječ o medenom mjesecu ili običnom turističkom posjetu. Ako si možete priuštiti odlazak na ovaj otok u Indoneziji, učinite to upravo tijekom rujanskih i listopadskih dana. Tada prestaje sezona kiša i otkriva se sva njegova ljepota. Nije bez razloga nazvan "Otokom bogova", a i prije filma "Jedi, moli, voli" privlačio je avanturiste i romantičare iz cijelog svijeta. Na Baliju ćete moći uživati u rajskim plažama, jahanju slonova, surfanju te brojim restoranima koji nude autohtone delicije, ali i zabavne programe kroz koje možete upoznati bogatu kulturu Balija.