Najpopularnije celebrity vjenčanice 21. stoljeća

NEKOĆ su kultne bile vjenčanica glumice Grace Kelly, odijelo rock nevjeste Biance Jagger i haljina princeze Diane, ali i 21. stoljeće donijelo je neke kultne vjenčanice koje su ljepotice iz javnog života nosile privatno ili u filmu. Žene najčešće žele imati unikatnu vjenčanicu kakvu neće imati nitko od njihovih poznanica, ali, ipak kad se radi o vjenčanicama slavnih zvijezda, buduće mladenke često pribjegavaju kopiranju krojeva, pa čak i modnih dodataka. Evo nekoliko modernih slavnih vjenčanica koje su već postale kultne.

1. Vjenčanica Kate Middleton

Za vjenčanje koje je Engleska čekala godinama, Kate se odlučila za tradicionalnu, ali ipak bezvremensku haljinu od čipke, s ušivenim korzetom i dugim rukavima. Ova haljina s potpisom kuće Alexander McQueen, odmah nakon kraljevskog vjenčanja skočila je na vrh popisa haljina kakvu mladenke najčešće traže i kopiraju. 

2. Haljina iz filma "Seks i grad"


I dok se mnogi slažu da bi žene poludjele za vjenčanicom koju je njihova mezimica Carrie napokon obukla, čak i da je napravljena od vreće krumpira, moramo priznati da je haljina Vivienne Westwood koju je Carrie nosila u filmu zaista prekrasna i da razumijemo zašto se mladenke diljem svijeta žele udati u istoj takvoj.

3. Punk vjenčanica Gwen Stefani


Lijepa pjevačica nikad ni u čemu nije bila predvidljiva, pa tako ni u izboru svoje vjenčanice. Plavokosa Gwen udala se u raskošnoj kreaciji Johna Galliana koja je bila napola bijela, a napola ružičasta. Tom haljinom dala je nadu i ideju svim budućim mladenkama koje se užasavaju starinske čipke i kičastih krojeva.

4. Raskošna haljina Victorije Beckham

Kada Victoria nešto zamisli, ona to i dobije. Tako je dobila i ogromno vjenčanje pred kojim bi se posramili i članovi kraljevske obitelji, ali i skupocjenu krinolinu s potpisom Vere Wang koja je bila kreirana posebno za nju. Iznenađujuće jednostavna satenska haljina boje šampanjca, Victoriji je pristajala kao salivena, a mnoge cure kopirale su barem neobičan korzet s dubokim dekolteom, ako ne i cijelu haljinu.

5. Eva Longoria u moru volančića


Premda joj brak nije opstao, predivna glumica zaista se može pohvaliti jednom od najljepših celebrity vjenčanica. Na vjenčanju s Tonyjem Parkerom Eva je obukla vjenčanicu Angela Sancheza s dugačkim šlepom i mnoštvom volana.

6. Fergie u Dolce & Gabbana vjenčanici


Inače često neukusno obučena Fergie, na svom vjenčanju je izgledala poput princeze iz bajke. Za to se pobrinuo slavni talijanski dvojac Dolce i Gabbana, koji su za slavnu pjevačicu napravili predivnu snježno bijelu haljinu sirena kroja.

7. Kate Moss u čarobnoj Galliano kreaciji

Manekenka - buntovnica nikad ne griješi u izboru svoje odjeće, pa je tako i na svom vjenčanju izgledala spektakularno u čarobnoj kreaciji Johna Galliana.