Imaš loše veze? Možda je stvar u samopouzdanju

Foto: Vogue

SAMOPOUZDANJE je poprilično važna stvar. Ako ga imaš, možeš napraviti sve što zamisliš. Ako ga nemaš, možeš uništiti i sebe i svoju vezu. Evo kako samopouzdanje utječe na najvažnije odnose u tvom životu.
 
Nedostatak samopouzdanja te ograničava
 
Koliko puta si samoj sebi rekla da je neki dečko van tvog dosega? Ako imaš manjak samopouzdanja, propuštaš dobre stvari koje bi ti se mogle dogoditi. Priđi dečku koji ti se sviđa - ako te odbije, samopouzdanje ti može kratkoročno pasti, ali dugoročno će porasti jer si imala hrabrosti uzeti stvari u svoje ruke.
 
Samopouzdanje te diže
 
Kad misliš da možeš sve što želiš, moći ćeš većinu toga. Kad misliš da ne možeš ništa, to će postati istina. Postaješ ono o čemu razmišljaš, a ako je tako, stvar je jednostavna - ubaci malo vjere u sebe u svoja razmišljanja i gledaj kako se svijet oko tebe mijenja.
 
Nedostatak samopouzdanja stvara stres
 
Ako samu sebe uvjeravaš da nešto ne možeš i da ništa ne vrijediš, biti ćeš pod stresom jer će sve čega se primiš djelovati kao neostvarivo. Na taj način možeš uništiti i super vezu, jer ćeš sebe uvjeriti da ju ne zaslužuješ.
 
Samopouzdanje je privlačno
 
Žena koja zna što želi i koja zna da vrijedi je puno privlačnija u očima onih koji ju promatraju. Žena koja misli da ne vrijedi ništa će ostaviti upravo takav dojam. 
 
Nedostatak samopouzdanja te čini "ludom"
 
Ako ti nedostaje samopouzdanja, burnije ćeš reagirati na neke stvari u vezi. Na primjer, ako si puna samopouzdanja i vidiš da tvoj dečko priča s drugom curom, bit će ti manje-više svejedno. Nedostatak samopouzdanja od tebe može učiniti ludu ženu koja zbog običnog Facebook "lajka" diže uzbunu.