Je li tvoj osmijeh iskren ili lažan?

Foto: Dolce&Gabbana

MOŽDA ti se čini da način na koji se smiješ ne govori puno o tebi, no on ti može pomoći u profesionalnom i privatnom životu.

Osoba s iskrenim osmijehom uvijek bolje prolazi na poslu jer odaje samopouzdanje te djeluje iskreno, kad su društveni odnosi u pitanju, osobe s iskrenim osmijehom djeluju simpatičnije i otvorenije, a čak i u ljubavnim vezama, partneri bolje reagiraju na osobu koja im se iskreno smiješi i gleda ih u oči.

Savijet "neka tvoj osmijeh bude iskren", zvuči jednostavno no mnogi znaju kako je to lakše reći nego postići.

Loši zubi, vidljivo zubno meso, tanke usne, nervoza, sramežljivost i teške životne situacije samo su neki od razloga zbog kojima je nekim ljudima teško iskreno se smijati, no i to se da izvježbati.

Evo nekoliko savjeta:

1. Napuni glavu pozitivnim mislima

Prije odlaska na novo radno mjesto, sastanak ili zabavu, nemoj misliti o lošim stvarima koje bi se mogle dogoditi nego gaji pozitivne misli koje će te opustiti.

2. Nemoj se kesiti


Iskren osmijeh nije onaj koji je rastegnut od uha do uha, dapače takav će izgledati umjetno i lažno.

3. Smij se očima


Čak i ako ne rastežeš usta u široki osmijeh, važno će biti ono što radiš s očima. Osobu kojoj se namjeravaš nasmijati gledaj u oči smireno i iskreno.

4. Oslobodi se kompleksa

Sjeti se svih simpatičnih osoba koje poznaješ i za koje bi rekla kako se iskreno smiju. Imaju li savršen osmijeh? Čisto sumnjamo! Važno je samo to koliko su otvoreni i iskreni - slijedi njihov primjer.