Jesen je nezamisliva bez sakoa: Ovo su najpopularniji modeli sezone

Foto: Instagram

OSIM što je obavezan komad za jesen, ničija garderoba nije kompletna bez barem jednog sakoa.

Ovaj modni klasik odlično glumi jaknu i sjajno se uklapa u svačiji stil te, osim poslovnih, prolazi i u raznim drugim prilikama, od ležernih do svečanih. No ni klasični sako nije imun na trendove pa iz sezone u sezonu dobiva nova primamljiva izdanja kojim je uvijek teško odoljeti. Ništa drugačiji nisu ni hit modeli za ovu sezonu:

Karirani

Karirani uzorak ove je jeseni općenito jako popularan te se, osim na sakoima, nosi i na suknjicama koje dolaze u kompletu s njima, ali i na klasičnim hlačama od odijela i haljinama. Sako ovog uzorka odolijeva trendovima pa se u njega isplati uložiti, a moguće je i da već imate jednog u ormaru, jer je in već godinama.

U boji devine dlake

Kaput u boji devine dlake je vječni modni klasik, baš poput sakoa, a ove jeseni ova dva bezvremenska komada spajaju se u jedan. Sako u ovoj neutralnoj bež nijansi djelovat će skupo, bez obzira na njegovu pravu cijenu, a sjajno će se uklopiti u baš svaki vaš stajling.

Samteni

Osim na hlačama, samt je ove jeseni popularan i na sakoima, pa je samteno odijelo odlična investicija za ovu sezonu. A osim što ćete u komadima od samta biti u koraku s trendovima, ova tkanina će vas u hladnim danima grijati bolje od ijedne druge.

Statement

Želite i se istaknuti u masi, nabavite jedan statement blazer upadljive boje ili uzorka. Ove sezone u posebnom su fokusu neonske, kričave boje, pa je sako u nekoj takvoj nijansi odličan i trendi izbor za one malo odvažnije među vama. Nećete pogriješiti ni uložite li u sako životinjskog uzorka.