Jeste li spremne za veliki povratak beauty trendova iz 80-ih?

Foto: Getty, Splash
 
NAKON što smo proteklih par godina odradili devedesete, 2018. vraćamo se desetljeće unatrag.
 
Već smo najavili povratak istaknutih ramena iz osamdesetih, a osim u modi, njihov utjecaj odrazit će se i u beauty trendovima. Neke slavne dame već su ih počele primjenjivati, a vjerujemo da će one lakše nagovoriti i ostale da im pruže šansu. A evo i o kojim je trendovima riječ:
 
Istaknute oči i usne
 
 
Kada razmišljamo o make-up trendovima iz osamdesetih, svima na pamet prvo padnu jarke boje na usnama i kapcima. No da biste bile u trendu, ne morate nanijeti žuto sjenilo i jarko ružičasti ruž. Isti učinak postići ćete i bojama koje si međusobno laskaju, poput kombinacije nježnog ljubičastog sjenila i crvenog ruža, kakvu nosi Cara Delevingne.
 
Draping tehnika
 
 
Prije konturiranja, postojao je draping, odnosno tehnika oblikovanja lica pomoću rumenila. Kako biste postigle savršen draping efekt, ispod jagodica nanesite rumenilo tamnije nijanse, a jagodice u malo svjetlijoj nijansi te ne zaboravite istaknuti dio kapka uz vanjski donji rub obrva.
 
Trajna
 
 
Frizura koja je obilježila osamdesete vraća se u novom, modernijem izdanju. Kovrče su malo opuštenije pa je i kosa manje napuhana, a struktura je neurednija i zapravo nije ni poželjno da vam je svaka dlaka na svom mjestu.
 
Plavo sjenilo
 
 
Nijansa sjenila koja je jedno vrijeme bila na glasu kao kičasta, posljednjih je par sezona opet postala popularna, a ove je godine najavljena i kao vodeći make-up trend. I zaboravite na ono staro pravilo koje kaže da sjenilo u ovoj boji stoji samo ženama s tamnim očima jer to je potpuno izmišljotina. 
 
Zalizana kosa
 
 
Još jedan omraženi trend u kosi iz osamdesetih dobio je chic makeover i sada uopće ne izgleda tako loše. Polu-zalizana kosa koja djeluje i kao da je mokra proteklih je nekoliko mjeseci postala jedna od popularnijih frizura na crvenom tepihu te izgleda iznenađujuće chic.