Kada niski seksualni nagon postaje problem?

Foto: V Magazine 

NIZAK seksualni nagon ne mora uvijek biti problem, no ovi znakovi mogu ukazivati da to nije slučaj kod tebe.
 
1. Svađate se zbog toga
 
Niski libido jednog partnera, udarac je na ego onog drugog, zbog čega dolazi do stalnih svađa, koje ne čine ništa dobro za vezu, jer taj partner je potpuno svjestan problema. Bitno je da znaš da niski libido može biti i psihički, jednako kao i fizički problem.
 
2. Tvoj libido nije niski, već ne postoji
 
Drugim riječima, kod tebe nije slučaj da te partner više ne napaljuje, već te ne napaljuje ništa, što inače jest. No, niski libido ima različite uzroke kod svake žene pa tako i rješenja, zbog čega bi svakako trebala potražiti stručnu pomoć.
 
3. Seks je bolni
 
Ovdje razlozi ponovno mogu biti fizičke prirode, ali i psihološke, uslijed neke traume, stresa ili niskog samopoštovanja. Uvijek je preporučljivo u rješavanje problema uključiti i partnera, kako bi se izbjegli razni pritisci i sukobi.
 
4. Imaš opravdani razlog
 
Možda se osjećaš distancirano od partnera, možda sumnjaš da te vara, a možda razmišljaš o nekom drugom. Koji god razlog bio, ovi će problemi samo postati sve veći, ako ih ne počneš rješavati. A ako ne možeš razgovarati s partnerom, popričaj s bliskom osobom, koja bi ti mogla pomoći svojim savjetima ili sličnim iskustvom. 
 
5. Želiš nekog drugog
 
Krivnja je snažni ubojica seksualnog nagona. Ako si bacila pogled na nekog drugog, a ne suočavaš se sa svojim osjećajima, oni lako mogu biti u središtu tvog niskog libida. No, to nipošto ne mora značiti da je tvoja veza gotova. Iskreni razgovor s partnerom može ili lako zaustaviti takve osjećaje ili pokazati kako je razlog niskog libida činjenica da ti ne želiš seks s partnerom. Kako god bilo, uvijek je najbolje biti iskren.