Kako biti prava dama

NEŠTO što su naše bake i prabake svakodnevno pokušavale otkriti i čemu su težile, današnje djevojke i ne zanima baš previše, barem dok se ne nađemo u situaciji da se moramo ponašati kao prava dama. Domjenak na poslu, ugledni događaj ili posjet restoranu situacije su u kojima je uvijek lijepo izgledati kao dama, i tako se ponašati. Čak i ako ovo nemaš u sebi, nije toliko teško koliko se može činiti.

Nemoj biti laka cura

Nešto što nikako ne priliči dami jest glas da je s njom jako lako spavati. Dame su nedostižne i svjesne činjenice da se za njih treba potruditi, a čak i ako ti se tip sviđa toliko da bi mu odmah htjela strgati odjeću i divljati s njim, suzdrži se i natjeraj ga da se potrudi oko tebe.

Prestani pušiti

Cigarete su jako ružan dodatak djevojci, a najbolji parfem i najnovija odjeća neće umanjiti činjenicu da većinu vremena smrdiš. Prestani se trovati i budi prava dama, bez zadaha i žutih prstiju.

Smanji alkohol

Čaša vina ili šampanjca je u redu, pa čak i nekoliko shootera kada si vani s frendicama, ali prava dama drži unos alkohola na minimumu. Djevojka koja jedva stoji na nogama nikada nije privlačna, a umjesto da se pokušavaš opustiti uz već treću pivu, razgovaraj s ljudima i pokušaj biti prirodno opuštena.

Nemoj biti neuredna


Odijevaj se uredno, drži nokte lijepo uređenima i uvijek miriši svježe. Tvoj auto i stan moraju također biti čisti, a uz to zaboravi na sjedenje na podu i prljanje, jer to ne priliči jednoj djevojci koja drži do sebe.

Nemoj (previše) psovati

Dami se tu i tamo smije omaknuti poneki j... ti, ali u principu je psovanje preporučljivo izbjegavati. Uostalom, želiš li da te ljudi prepoznaju po tome da psuješ kao kočijaš, ili kao djevojku s kojom je ugodno razgovarati?

Odijevaj se prikladno


Dame ne odlaze na društvene događaje u starim poderanim trenirkama, a uvijek ćeš se bolje osjećati ako odjećom upotpunjavaš atmosferu nečega. Damske kombinacije često uključuju suknju ili lijepe hlače, upotpunjene sa modernim cipelama i torbicom, jer ne želiš nositi sve u džepovima.

Budi pristojna

Dame imaju manire, i sa njima je uvijek ugodno razgovarati. Uvijek pozdravi kada ulaziš u prostoriju, kada se rukuješ sa ljudima gledaj ih u oči, a cijeli dojam upotpuni smiješkom koji će svakoga oboriti s nogu.