Kako našminkati (pre)velike oči

VELIKE i blistave oči san su svake cure, no sretnice koje ih imaju, često se žale da su prevelike i da izgledaju prenapadno.

Ako oči želiš vizualno prikazati manjima, poslušaj nekoliko naših make-up savjeta.

1. Smokey eyes

Tamni smokey eyes look idealan je za tebe jer smanjuje oči, pa ga možeš nositi prilikom izlazaka i posebnih prigoda. Za razliku od cura koje u klasičan smokey eyes look moraju ubacivati bijelo sjenilo i pažljivo baratati tušem za oči kako bi im pogled ostao "otvoren", ti bez problema možeš koristiti tamno sjenilo na cijelom kapku te oči zaokružiti tušem ili olovkom.

2. Prebaci fokus

Ako smatraš da imaš prevelike oči, probaj prebaciti fokus na neki drugi dio tvog lica. Obično bijelo ili bež sjenilo i malo maskare izvrsno će izgledati uz snažnu boju na usnama, a ako imaš lijepe obraze, jagodice istakni malo jačim ružičastim ili narančastim rumenilom.

3. Nosi šiške

Lijepo stilizirane šiške prilagođene tvojim crtama lica pomoći će ti da tvoje oči djeluju manje, a cijelo lice skladnije.

4. Tuš za oči


Pri šminkanju svakako koristi tuš za oči. Tuš nanesi duž cijelog gornjeg kapka, a na kraju oka nemoj ga previše izvlačiti prema gore. To će samo dodatno naglasiti i povećat tvoje oči.

5. Sjenila u zagasitim bojama


Izbjegavaj sjenila u žarkim bojama i opredijeli se za ona u zagasitim bojama kao što smeđa, siva i boja masline. Mat sjenila bolje će ti pristajati od svjetlucavih, a svakako izbjegavaj sjenila koja su iste boje kao i tvoje oči.