Kako se pomiriti s dečkom nakon svađe



VAŠE svađe mogu započeti zbog najmanjih gluposti ili zbog pravih problema, no jedno je sigurno: kada god se svađate, oboje ste gubitnici u priči. Umjesto da se durite, potrebno je poduzeti korake za pomirenje, a ako ste oboje krivi, nema razloga da ih ne započneš baš ti.

Počni od sebe


Prije no što se možete pomiriti, potrebno je da oboje razmislite što želite od veze, zašto je došlo do svađe i tko je uopće kriv. Ako se radi o sitnici koja je započela svađu, lako se pomiriti, no ako je riječ o nekim dubljim problemima, potrebno je vidjeti jeste li uopće jedno za drugo, pogotovo ako se svađe često ponavljaju. Ako si ti kriva, ispričaj se, a ako je on, pričekaj da se on ispriča, no nemoj mu trljati nos u činjenicu da si ti u pravu.

Promijeni se

Nemoj mijenjati sve na sebi, no do svađe najčešće dolazi zbog sitnica koje nas živciraju kod drugih i obrnuto, pa pokušaj shvatiti što te to živcira kod tvog dečka, i što njega živcira kod tebe. Umjesto da se međusobno izluđujete glupostima koje nikuda ne vode, pokušajte raditi na tome da smanjite učestalost nekih navika za koje znate da živciraju drugu osobu.

Pričaj s njim

Tvrdoglavost i durenje ne vode ničemu, a umjesto da provodiš dane čekajući da se on javi, javi se ti njemu i predloži da sve riješite kao civilizirani ljudi. Ako je svađa bila grozna i želiš prekinuti s njim, svejedno predloži sastanak kako biste i to riješili, jer što dulje čekate, to je veći stres za oboje.

Predloži promijene

Sve stvari koje ti se ne sviđaju neće nestati same od sebe, a promijene koje predložiš mnogo su konkretnije od obećanja da ćete se oboje truditi više kako bi veza funkcionirala. Budi otvorena prema njemu i reci mu što bi voljela promijeniti, no očekuj i da će on imati neke svoje prijedloge.

Samo pozitivno


Kada se pomirite, krenite ispočetka. Zauzmi stav i kreni pozitivno, a umjesto da si međusobno obećavate da se više nećete svađati, dovoljno je da si kažete kako se osjećate i iskazujete ljubav malo češće nego prije. Gdje ima ljubavi, ima i manje svađe.