Kako se riješiti afti

Foto: Promo

AFTE su male, bolne i učestale lezije koje se pojavljuju u usnoj šupljini.

Uzrokuju bol nesrazmjernu svojoj veličini kod jela, gutanja, govora ili spavanja. Nekoliko dana prije izbijanja afti, na tim se mjestima može osjetiti svrbež ili peckanje. Ako ste inače skloni pojavi afti, bitno je odmah početi s tretmanom.

Nastaju često zbog konzumacije određene hrane, stresa, premorenosti, nošenja ortodontskih aparatića, zbog pomankanja željeza, folne kiseline i vitamina B1, hormonskih utjecaja, nakon kemoterapije itd.

Rezultati studije provedene na University of Newcastle upon Tyne, UK pokazuju da se aftozne lezije mogu uspješno tretirati sa hijaluronskom kiselinom.  

Aftamed je preparat namijenjen tretiranju afti, na bazi hijaluronske kiseline visoke molekularne mase čija je učinkovitost dokazana kliničkim studijama. 

Prijanja uz leziju i izolira je od vanjskih utjecaja, pružajući tako trenutno olakšanje. Također potiče i proces zacjeljivanja te učinkovito djeluje kao prevencija u stvaranju novih afti. Preporuča se i za djecu.

Aftamed gel

Za tretiranje afti u akutnoj fazi. Preporuča se kad su afte lokalizirane na vidljivom  i lako dostupnom mjestu.

Aftamed shield 10 ml 

Preporuča se za tretman težih oblika afti. Odlično prianja uz leziju, štiti je od vanjskih utjecaja i potiče zacjeljivanje.

Aftamed junior 

Preporuča se kad su afte lokalizirane na vidljivom  i lako dostupnom mjestu. Ne sadrži konzervanse, niti umjetna bojila. Ima okus gume za  žvakanje. Preporuča se za djecu.

Aftamed tekućina

Preporuča se kada su afte raširene po cijeloj usnoj šupljini, te kao preventiva od stvaranja novih afti.

Aftamed sprej

Praktičan za uporabu kad su afte raširene i na teže dostupnim mjestima.