Kako se riješiti tamnih mrlja na pazuhu

Foto: 123 rf

O OVOM problemu rijetko se priča, ali on muči mnoge žene.

Tamnija koža na pazusima česta je pojava, pogotovo kod odraslih žena, a premda rijetko upozorava na neku bolest, smeta nam jer kvari naš izgled.

Do tamnije kože na ovom području dolazi zbog različitih stvari - depilacije voskom ili aparatićem, izlaganja sunčevim zrakama, čestog brijanja, jakog znojenja, nošenja dezića s velikim postotkom alkohola...

Tamne mrlje mogu se riješiti skupim tretmanima u salonima, no mi vam predlažemo da isprobate kućne pripravke koji se često pokazuju djelotvornima.

Samo budite uporni!

1. KRUMPIR

Svježi krumpir odličan je prirodni izbjeljivač kože. Razrežite ga na pola ili na ploške (kako vam je zgodnije), utrljajte u čistu kožu na pazuhu i pričekajte 15 do 20 minuta pa isperite mlakom vodom. Koristite svaki dan dok ne dobijete željene rezultate.

2. SODA BIKARBONA


Pomiješajte sodu bikarbonu s malo vode kako bi dobili gustu pastu, a zatim ju nanesite na područje ispod ruke i dobro istrljajte pa isperite. Ponavljajte do 3 puta tjedno, ne češće.

3. KOKOSOVO ULJE


Kokosovo ulje izvrsno je za uklanjanje tamnih mrlja, a sadrži i vitamin E pa njeguje kožu. Utrljajte ga na pazuh i ostavite da stoji 10 do 15 minuta a zatim isperite. Ovo možete ponavljati svaki dan i po nekoliko puta.