Kako život u gradu uništava vašu kožu?

Foto: Instagram

ŽIVOT u urbanoj sredini je itekako zabavan.

No, kada je u pitanju vaša koža, tu sva zabava prestaje. Potpuno nam je jasno kako ne možete birati gdje ćete živjeti iz raznih razloga. No, vjerojatno i sami znate kako život u gradu čini vašu kožu suhom, pahuljastom te sklonom aknama.
 
Evo kako točno život u gradu može biti stresan za vašu kožu i kako se nositi s tim.
 
1. Voda
 
Samo zamislite sve one cijevi, kemikalije i nečistoće, kroz koje prolazi voda, dok ne stigne do vas, a vi se pitate zašto imate probleme s kožom. Bilo kakav sustav kućnog filtriranja bio bi odlično rješenje, kako za vašu kožu, tako i za vaše cjelokupno zdravlje.
 
2. Raspoloženje
 
Ubrzani ritam grada često može dovesti do negativnih raspoloženja, kao što su stres, ljutnja, tjeskoba, strah i slično. Takve neagtivne emocije ometaju protok krvi te utječu na mišiće lica, čineći kožu "zgužvanom" i bez sjaja. Izbjegavajte takva raspoloženja s dovoljno sna, puno vode, uravnoteženom prehranom, vježbanjem, ograničavanjem kofeina te druženjem s ljudima do kojih vam je stalo i koji vam ne crpe energiju.
 
3. Radno mjesto
 
Osim stresa koje vam ono uzrokuje, na vašem radnom mjestu nalaze se još neke opasnosti za vašu kožu, koje uzrokuju suhu kožu pa čak i tamne mrlje. Klima, UV zrake koje u dodir s vašom kožom dolaze preko prozora, pametni uređaji, unutarnje svjetlo itd. Beauty stručnjaci tako preporučuju nanošenje krema sa zaštitnim faktorom, čak i dok smo u uredu.
 
4. Zagađenje zraka
 
Zagađenje zraka isušuje i postaruje kožu. Zato baš uvijek imajte na umu da vaša koža ima zaštitni sloj na sebi, u obliku nekog nemasnog, ali intenzivnog losiona.