Kanebo Sensai: Japanska kozmetika za kožu poput svile

Ovaj tjedan u Zagrebu se održala prezentacija proizvoda Sensai Kanebo International, a uz prekrasne novitete ove ekskluzivne marke posjetitelji su imali priliku iskusiti i masažu lica. Uz šampanjac i suši, prostorija je odisala duhom Japana, a svaki tretman koji je rađen djelovao je gotovo ritualno, što i jest filozofija brenda. Masažu lica imali smo priliku iskusiti od prave profesionalke na tom području, Filipine Gršić, koja je među prvih pet svjetskih finalista masera za brend Kanebo. Filipina nas je upoznala sa tehnikama masiranja, ali i predstavila neke od novih Sensai proizvoda.

Masaža iz snova

Svakodnevni stres može uzrokovati bore na licu, a nema boljeg načina za opuštanje od prepuštanja stručnim rukama koje nježno zaglađuju kožu, eliminirajući svaku napetost. Masaža započinje dvostrukim čišćenjem lica, a nakon toga se u kožu nježnim pokretima utrljavaju kremice i maske. Jedna od stvari koju smo imali prilike isprobati bio je i jutarnji raspršivač energije Collagenergy, koji dubinski popunjava bore i vanjski ih zaglađuje, a djeluje i na obnovu kolagena u koži. Aromaterapijska svojstva vraćaju energiju koje ujutro ponekad nedostaje licu, a djeluje i kao odlična podloga za make-up. Masaža je kombinacija istočnjačke shiatsu masaže i one zapadnjačke, a predstavlja savršeni početak za nanošenje šminke.

Make-up za lice od svile

Sensai je poznat po svojim ekskluzivnim sastojcima, a prisutnost Koishimaru svile u puderima čini podlogu laganom i stvara osjećaj druge kože. Puder Fluid Finish: Lasting Velvet ima polu-matirajuća svojstva, što znači da hidratizira kožu hlapljivim uljima, koja se nakon upijanja ne presijavaju na slicu, već stvaraju mat finiš. Minerali i proteini hrane kožu, koja djeluje svježe i odmorno. Od ostalih noviteta predstavljen je i ruž iz kolekcije The Lipstick, a ovaj najluksuzniji ruž na svijetu sadrži čestice 24-karatnog zlata, svile i kraljevskog meda, Royal Jelly. Ruž je i pun anti-ageing svojstava, djeluje na restrukturiranje usana, a postojane boje ne oksidiraju. Za puder ćete morati izdvojiti 330, a za ruž 440 kuna.

Stručno oko Nadine Styger
Cijelu je prezentaciju pomno pratila i Nadine Styger, koja je glavni trener za područje cijele Europe, a na sva pitanja su odgovarale i Sensai savjetnice i trenerice iz Srbije i Bosne. Nadine nas je kratkom prezentacijom upoznala sa filozofijom ovog brenda, s povijesti Koishimaru svile koja je najsličnija strukturi kože, i pokušala nam prenijeti duh Japana, u čemu je i više nego uspjela.