Kate Moss: Dobra i loša strana razuzdane modne ikone

UREDNIK modnog magazina W, Stefano Tonchi izveo je sjajni pothvat. Za novu naslovnicu tog časopisa odabrao je nezamjenjivu Kate Moss, i angažirao ju za snimanje pratećeg modnog editorijala koji je specifičan po mnogočemu, a nosi naziv "Good Kate, Bad Kate".

To je jedan od onih editorijala koji je toliko ekstravagantan da će vam se ili jako svidjeti ili vam biti užasan. Igrom dobra i zla, koja je uvijek prisutna u životu, ovaj editorijal izražava potpunu dualnost modnog svijeta, te kroz "klišejiziranost" ovog pojma objašnjava da se dobre i loše djevojke u svijetu mode sve više izmjenjuju na način da je zapravo nemoguće pronaći granicu između njihovih pravih osobina koje se skrivaju iza modne piste.

Kate u editorijalu nosi odjeću luksuznih modnih kuća Balenciaga, Louis Vuitton, Vera Wang i Jil Sander, a za njen stilski preobrat iz dobre djevojke u pripadnicu svijeta tame i zla pobrinuo se modni urednik Edward Enninful. Cijeli ovaj photo session svojim profesionalnim fotkama popratio je Steven Klein, te tako pojavu nenadmašne svjetske modne ikone, Kate, učinio još spektakularnijom.

"Dobra Kate"

"Loša Kate"