Kavalirstvo je izumrlo zbog lijenosti?

ZA MNOGE je muškarce ovo odlična vijest, dok je za žene to samo jedan od dokaza da bajke nisu stvarne. Mnogi će muškarci izbjegavati velikodušne i galantne geste, poput otvaranja vrata, kako ne bi ispali papci. Što je još gore, ovoj će metodi izbjegavanja pribjegavati samo zato što im se ne da čekati da žena u restoran uđe prva jer su strašno gladni ili žedni.

Veza s nepostojećim kavalirom

Ne očekujemo da trčkaraju po prometnoj ulici samo da bi nam otvorili vrata automobila, niti očekujemo da nas tretiraju kao kraljevne. Ali ipak očekujemo minimum pristojnosti koji uključuje otvaranje vrata kafića i odmicanje stolice kako bi mi sjele prve. U ovo također spada i praćenje kući jer bi im naša sigurnost trebala biti negdje pri vrhu prioriteta. Najgore što se na spoju može dogoditi jest to da frajer više priča na mobitel nego što priča s tobom, ne tražimo da ih ugase, ali bilo bi lijepo kad bi bar utišali tonove.

Lakši način zapravo je loš način

Istina je da muškarci vole ići linijom manjeg otpora. Što manje napora ulažu, to su oni zadovoljniji. Ne vole se previše truditi oko nečega, a opet ne poštuju ono što dobiju olako. Izgleda da ne shvaćaju činjenicu kako nas pristojnošću i lijepim ponašanjem mogu doslovce oboriti s nogu, budući da je na to danas vrlo teško naići. Ponude li nam svoju jaknu u trenutku kad je vani hladno, oduševit će nas svojim kavalirstvom. Smatra se da su oni muškarci koji imaju dobre i lijepe žene - srećkovići. Ne, nisu. Vjerojatno su se dobro potrudili da ih dobiju u svoje naručje. Znaju kako ženu treba tretirati i zato imaju najbolje od najboljeg.

Ogorčeni frajeri

S druge pak strane, oni koji se izbjegavaju kavalirski ponašati, s vremenom postaju ogorčeni i ljuti na cijeli ženski rod. Pretpostavljaju da su žene podmukle i da se najviše od svega vole s njima poigravati, ne shvaćajući da su možda i sami dijelom odgovorni za to. Žene tretiraju kao smeće, a njihova se izabranica prije ili poslije odluči za ostatak života provedenog uz njih zato što vjeruje da ne može naći bolje od trenutačnog ili, ako je pametna, napušta takvog partnera i pronalazi nekog tko je vrijedan njene pažnje i vremena.

Dokle god će muškarci prema svojim ženama biti kavaliri, one će pokraj njih biti dame.