Konjac spužva: Beauty čudo koje kožu čini ljepšom nakon samo 1 minute

Foto: Privatne fotografije
 
TEŠKO da možemo riječima opisati koliko smo oduševljene ovim proizvodom.
 
Radi se o Konjac spužvi, koja svoje porijeklo vuče iz daleke Indokine te se već 1500 godina koristi u medicinske, prehrambene, ali i beauty svrhe. Preciznije, spužvica se izrađuje od konjac krumpira, azijske biljke, koja uspijeva samo na višim nadmorskim visinama, sadrži malo kalorija, bogata je mineralima te sadrži čak 97 posto vode.
 
 
Nadalje, mrežasta spužvica je pH neutralna, ne sadrži boje, aditive ni kemikalije, 100 posto je biorazgradiva te se izrađuje ručno od vlakna korijena. Uz to, za sve koji paze na takve stvari, nije testirana na životinjama, što je svakako pohvalno.
 
Iako možda ne znate previše o azijskim beauty rutinama, sigurno ste primijetile kako Azijatkinje imaju prekrasnu kožu, a neke to mogu zahvaliti i ovoj biljci te spomenutom proizvodu.
 
 
Konjac spužva dostupna je i u Hrvatskoj, po cijeni od 80-ak kuna, no može se naručiti i online putem, po doista šarolikim cijenama, a konkretno ova koju smo isprobale, kupljena je u Poljskoj, gdje joj je cijena bila svega 10 zlota, odnosno 20 kuna te je i takva potpuno opravdala očekivanja.
 
Prije nego ju kupite, morate znati i kako ona dolazi u nekoliko varijanti, za suhu, stariju, masnu, normalnu ili iznimno osjetljivu kožu lica. Nadalje, kad izaberete onu koja vam odgovara, morate znati i čemu ona zapravo služi, a to je sljedeće: odstranjivanje nečistoća i mrtvih stanica kože, poboljšavanje cirkulacije, umanjivanje bora, hidratacija te nestajanje sitnih kapilara na licu.
 
 
U svoju beauty rutinu uvela sam ju dva puta dnevno: ujutro i navečer. Kada ju raspakirate, ona će biti tvrda poput kamena za petu, a sve što tada trebate napraviti jest namočiti ju u mlakoj vodi, nakon čega će ona momentalno omekšati te biti spremna za upotrebu. Dakle, dovoljno je samo da ju namočite u vodu te počnete s laganom i nježnom masažom čistog lica, vrata i dekoltea. Baš kako preporučuju proizvođači, nisam ju koristila s nikakvim gelovima ili losionima za čišćenje, jer time se produljuje njezin vijek trajanja na otprilike 2-3 ili čak 4 mjeseca.
 
 
Masažu lica i vrata napravim u trajanju od 1 minute, zatim isperem spužvicu običnom vodom, istisnem višak vode te ju ostavim da se posuši, čime opet postaje tvrda te tako svaki put. Već nakon prve upotrebe, koža je bila osjetno meka i glatka na dodir, a nakon tjedan dana, na mojem se licu manje vide nepravilnosti, poput bora na čelu i oko usana. Također, koža ima taj neki novi, intenzivniji sjaj, koji kao da gubimo tijekom zimskih mjeseci pa je idealna za ovo doba. I obrazi su postali nekako ružičastiji.
 
 
Jednom tjednom ju obavezno dezinficirajte, tako što ćete ju umočiti u vruću vodu na nekoliko minuta, a zatim ju negdje objesite za konac, kako bi se dobro posušila, kao i i inače. I ništa ne brinite ako će izgledati manje, kada se posuši. Prvi put kada ju ponovno namočite, vidjet ćete kako se nije smanjila kako ste mislili.
 
Rouge ocjena: čista desetka!