Koristite li pogrešne ukosnice za svoju frizuru?

Foto: Instagram

NAKON kraljevskog vjenčanja dobar broj korisnika društvenih mreža raspisao se o ukosnicama. Naime, oni kojima su zasmetali opušteni pramenovi u frizuri Meghan Markle poručili su joj da je trebala nositi ukosnice ili da ih očito ne zna koristiti ako ih je uopće koristila.

Što se tiče ukosnica, slučaj s njima je isti kao i s gumicama za kosu, ponekad se zaista čini da nestaju u neki paralelni svemir. No osim pitanja gdje su nestale, postavlja se i pitanje koristite li ih ispravno. Naime, postoji nekoliko vrsta ukosnica i svaka od njih namijenjena je za drukčiji efekt, odnosno različite frizure.

Klasične ukosnice

Klasične ukosnice vam neće pomoći s punđama osim ako ih stavite jako, jako puno, ali mogu vam pomoći kada želite podići samo dio kose. Pomoću njih možete učvrstiti krajeve pletenica omotanih oko glave, pramenove kose maknuti s lica ili kosu učvrstiti tako da izgleda kao da imate bob frizuru, odnosno možete napraviti lažni bob.

Minijaturne ukosnice

Mini ukosnice idealne su kada želite samo učvrstiti neki pramen kose na jednom mjestu dok ostatak kose nosite opušteno ili kada želite maknuti pramen kose s lica.

Čvrste ukosnice

Ako imate tešku kosu koju nije moguće uviti i koja bježi iz svake kopče, za vas su idealne čvrste ukosnice. Iako izgledaju jako slično kao one klasične, najčešće su prelakirane dodatnim slojem i čvršće pa će uspjeti ukrotiti neposlušnu kosu.

Velike ukosnice

Velike ukosnice idealne su za debelu i grubu kosu te onu koja ima puno volumena. Duže su i deblje od klasičnih ukosnica pa će bez problema moći držati kosu s više volumena.