Koronavirus se može širiti i putem make-upa. Evo kako se zaštititi

Foto: Pexels

ODRŽAVANJE osobne higijene toplo se preporučuje kao način zaštite od Covida-19. To prvenstveno uključuje redovito pranje ruku. Također je potrebno držati ruke podalje od lica i osigurati da svaki proizvod koji stavite na kožu bude potpuno čist.

Tvrtka Social Bella podijelila je nekoliko savjeta vezanih uz make-up.

Neka vam ruke uvijek budu čiste

Temeljito operite ruke prije i nakon što nanesete šminku, i to sapunom i tekućom vodom u trajanju od barem 20 sekundi. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, pranje je korisno za uklanjanje virusa koji se mogu nalaziti na vašim rukama.

Izbjegavajte nanošenje šminke na javnim mjestima

Preporučuje se nanošenje šminke kod kuće umjesto u javnom prijevozu ili u toaletu kako bi se smanjila moguća izloženost virusima i bakterijama.

Suzdržite se od razmjene svog pribora za šminkanje s drugim osobama

Ljubiteljice šminke ponekad posuđuju ili mijenjaju svoje kozmetičke proizvode s prijateljicama ili članovima obitelji. No treba imati na umu da ti predmeti dopuštaju prijenos bakterija i virusa.

Redovito čistite svoje kozmetičke proizvode i pribor za šminkanje

Važno je redovito čistiti sve svoje kozmetičke proizvode i pribor za šminkanje. Namočite četkice i spužvice u toplu vodu i obrišite pakiranje proizvoda antibakterijskim sredstvima ili drugim proizvodima za čišćenje koji sadrže alkohol. Prije upotrebe dobro osušite svu ambalažu i pribor, savjetuje The Jakarta Post.

Prakticirajte internetsku kupnju

Usred izbijanja Covida-19 u gotovo cijelom svijetu javnost se poziva da ostane kod kuće kako bi ograničili širenje bolesti i prakticirali društveno distanciranje. Kupovanje putem interneta može ispuniti vaše potrebe za kozmetičkim proizvodima bez potrebe za napuštanjem kuće.

Izbjegavajte nanošenje uzoraka šminke i testera direktno na lice

Mnoge drogerije su sa svojih polica maknule testere, ali ako ih negdje svejedno pronađete, barem za vrijeme trajanja pandemije - nemojte ih koristiti.