Koronavirus u modnom svijetu: Domaći dizajner kreirao maske, a ljudi se pomamili

Foto: Instagram

VEĆ neko vrijeme se priča samo o koronavirusu. U nekim su se gradovima ulice ispraznile, a ni Hrvatsku nije zaobišla panika. Virus je utjecao na svakodnevni život ljudi, ali i na prestižne modne događaje. Tako su neke revije otkazane, a Giorgio Armani se odlučio na podjednako drastičnu mjeru opreza - njegova revija je održana bez publike i prenosila se putem live streama.

No jedno od najvećih iznenađenja u modnom svijetu dogodilo se kada je slavni Fendi predstavio zaštitnu masku sa svojim logom koju prodaje po cijeni od 190 eura (oko 1400 kuna). Crno-smeđa maska napravljena je od svile te je postala dio kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine. Ipak, možda je najšokantniji podatak da je upravo ta maska u mnogim online trgovinama - rasprodana.

Slijedeći primjer svog slavnog kolege, i domaći dizajner Zoran Aragović, koji stoji iza brenda BiteMyStyle, kreirao je vlastitu inačicu maske.

Krasi je prepoznatljiv, zaigran dizajn, a kako je otkrio u razgovoru za Gloriju, i samog ga je iznenadio interes ljudi.

"Maska je nastala doista spontano, kao reakcija na sveprisutno ludilo oko koronavirusa. Čim sam jučer objavio fotografiju s maskom na Instagramu, inbox su mi zatrpali upiti o narudžbama, ali to mi uopće nije bila namjera. Iako nije riječ o pravim, medicinskim maskama, ljudima se sviđaju i žele ih imati", objasnio je te otkrio da će ih prodavati po cijeni od 70 kuna.