Kuća Alexander McQueen na sudu zbog vjenčanice Kate Middleton?

Foto: Splash

TKO BI mogao zaboraviti raskošnu bijelu vjenčanicu s dugim rukavima u kojoj je Kate Middleton 2011. rekla "da" princu Williamu?

Važnu odluku kreiranja vjenčanice za suprugu omiljenog princa kraljevska obitelj povjerila je Sarah Burton, kreativnoj direktorici legendarne britanske kuće Alexander McQueen.

Sarah je za ovu vjenčanicu dobila brojne pohvale, no sad bi se, 5 godina nakon vjenčanja, zbog nje mogla naći i na sudu.

Naime, dizajnerica Christine Kendall podnijela je tužbu protiv kuće Alexander McQueen i to s tvrdnjom da joj je Sarah ukrala dizajn.

I to nije sve - Christine kaže da je skice za vjenčanicu pokazala Kate Middleton koja je zatim ipak odlučila zaposliti Sarah, a vjenčanica koju je napravila neobično nalikuje upravo na haljinu koju je ona namijenila vojvotkinji.

Naravno, Christine u tužbu nije uplela i vojvotkinju Kate niti palaču, a glasnogovornici kraljevske obitelji izjavili su kako Kate nikad nije vidjela skice o kojima se govori.

Ovo nije prvi puta da je Christine pokušala skrenuti pažnju na ovaj slučaj - 13 mjeseci nakon vjenčanja javila se kući McQueen sa sličnim optužbama, piše Fashionista.

Hoće li ovaj puta uspjeti dokazati da je slavnu vjenčanicu zapravo osmislila ona, vidjet ćemo.