"Lucissima": 10 pitanja za mladu modnu blogericu Dorin Luciju Bajzec

Foto: Željka Molnar

DANAS predstavljamo "newcomera" na hrvatskoj blog sceni, zgodnu Dorin koja stoji iza bloga "Lucissima".

Šarmantna Dorin osvojila nas je svojim šik modnim kombinacijama koje su prije svega ženstvene, nosive i atraktivne te vještim kombiniranjem aktualnih komada iz high street dućana.

21-godišnja plavuša čitatelje svog bloga svako malo uveseljava nosim postovima i fotografijama za koje je zaslužna Željka Molnar.



Dorin je studentica Fakulteta za menadžment u turizmu, radi kao asistent prodaje u jednom auto salonu, a u slobodno vrijeme, uz vođenje bloga i praćenje modnih noviteta, igra tenis, trenira u teretani, čita i uživa u sretnoj ljubavnoj vezi.

Upoznajte Dorin i bacite oko na blog Lucissima!

1. Kako si odlučila otvoriti modni blog?

Blog sam odlučila pokrenuti na nagovor sestre koja se inače bavi web dizajnom i marketingom. Primijetila je da sam polako aktualna na Instagramu, da se ljudima sviđa moj stil, da me kontaktiraju naši brandovi za promocije, stoga mi je predložila da mi pomogne u izradi bloga kako bih curkama pobliže prikazala svoj stil.

2. Kako izabireš kombinacije koje ćeš fotkati i objaviti, je li riječ o trendovima, sezonskim kombinacijama ili se jednostavno obučeš kako želiš na dan snimanja?


Kombinacije koje pripremam za fotkanje za blog su zapravo uvijek namijenjene nekom događaju u mom danu, npr. izlasku, večeri, ili jednostavnoj šetnji gradom. Dakle, prikazujem ono što zaista osjećam da ću za neku prigodu odjenuti, a ne samo staviti na sebe da bi fotka bila dobra. Volim u svoj stil ubaciti i komad koji je u trendu i naravno prati sezonu, sve to povlači jedno za drugim...

3. Što je najvažnije za dobru fotku?

Za dobru fotku je definitivno bitno dobro raspoloženje i mene i moje fotografkinje! Recimo, ako primijetim da sam možda pod stresom, tada definitivno premjestim shooting za drugi dan, jer volim biti opuštena dok fotkamo, tada sve ispadne odlično!

4. Tko su tvoje omiljene modne blogerice?

Moje omiljene blogerice su Jessica Stein i Julie Sarinana,  zato jer su jednostavne i zrače pozitivom.



5. Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil prikazuje mene kao osobu, smatram da je jednostavan, a opet zanimljiv. Volim držati do sebe, a mislim da svojim stilom to i pokazujem.

6. Kojih 10 komada bi, po tebi, svaka žena trebala imati u ormaru?

Hmmm, to je zanimljivo pitanje i teško za odgovoriti, jer opet svaka žena ima svoj stil i must have komade, ali po meni to bi trebalo biti sljedeće: zimski oversized kaput (vidimo i sami da nikad ne izlaze iz mode), baloner, kožna crna jakna, bež  salonke, crna ili smeđa kožna torba (neovisno o brandu, boja je uvijek aktualna), traperice, mala crna haljinica, pencil suknjica, dobre sunčane naočale, lepršava tunika, i naravno ugodna trenirka jer i u njoj možemo izgledati dobro, ako to želimo.


7. Kako izgleda tvoja najdraža modna kombinacija svih vremena?

Moja najdraža kombinacija, ako baš moram izdvojiti samo jednu, što je gotovo nemoguće, su čizme preko koljena u kombinaciji s kožnim hlačama, oversized sivom vestom i kaputom, crni šešir cateye naočale i šećer na kraju - crna ili crvena "Chanelica". Mislim da je svaki od ovih komada svevremenski i uvijek ćemo ih voljeti.

8. Koji su ti od aktualnih trendova za jesen/zimu najdraži?

Definitivno šeširi, trapezice i oversized kaputi.

9. Kad je moda u pitanju, tko su tvoje najdraže celebrity cure?

Volim eleganciju Olivije Palermo i Victorie Beckham, i casual kombinacije Ciare.

10. Kakve planove imaš za nadolazeću godinu?


U sljedećoj godini prvenstveno planiram riješiti fax, a zatim uživati na nekom lijepom putovanju i napisati vam odličan post sa stečenim dojmovima i novim, zanimljivim trendovima! Također, voljela bih pokrenuti svoj brand, ali to vam još neću otkriti.