Make up ideje za scenski nastup

CURE koje se bave plesom, pjevanjem i sviranjem znaju koliko je dobar kostim važan, a ono što ga čini potpunim je i dobra scenska šminka. Ako uskoro imaš neki božićni nastup, a želiš iznenaditi publiku nečim novim i atraktivnim, donosimo ti nekoliko make up prijedloga.

1. Šljokaste usnice

Za ovaj svjetlucavi make up trebat će ti šljokice u prahu, olovka za usta i gusto sjajilo. Najbolje izgledaju ružičaste i crvene nijanse, a ako se osjećaš odvažnom, možeš isprobati i zlatnu ili srebrnu. Prvo olovkom dobro iscrtaj usne i popuni cijele usnice. Zatim nanesi sjajilo pazeći da se boja ne razmaže. Kistićem nanesi šljokice u boji olovke i ravnomjerno nanesi na cijele usnice. Uz ovakve glamurozne usnice važno je da imaš dobro nanesen puder, a za oči će biti dovoljno bijelo sjenilo, tuš i maskara.



2. Gornja usna u jednoj boji, donja u drugoj


Izvrstan način da izgledaš moderno i drugačije, a opet lijepo i ženstveno su usnice u dvije boje. Najvažnije je da pripaziš da se boje ne preslikavaju, pa će olovke za usta ili mat ruževi biti idealan izbor.



3. Bijele trepavice


Bijele trepavice u sekundi će te pretvoriti u vilu iz bajke, no pripazi - uz ovakav efektan dodatak cijelo lice mora biti besprijekorno našminkano.



4. Šljokice umjesto rumenila

Poseban bajkovit izgled dobit ćeš ako umjesto rumenila na jagodice naneseš bijele, srebrne ili svijetloplave šljokice. Možeš ih pomiješati s malo vazelina kako bi se na licu zadržale, ali pazi da ne pokvariš podlogu.



5. Umjetne trepavice na donjoj liniji trepavica


Za ovaj make up look bit će ti potrebna strpljiva ruka ili profesionalan vizažist, ali rezultat je izvrstan. Uz ovakve trepavice, na kapke obavezno nanesi neku ludu kombinaciju šarenih sjenila ili koristi pastelne boje kako bi postigla "lutkasti look".