Osvetnička haljina u kojoj je princeza Diana ispisala povijest

Foto: Getty, Rex 

PRINCEZA Diana ostavila je neizbrisiv trag u modi.
 
Britanci su se u nju zaljubili na prvi pogled, čim se udala za princa Charlesa, a nije joj dugo trebalo da osvoji simpatije i ostatka svijeta.
 
 
Omiljena "princeza od srca" postavljala je trendove koje su svi htjeli kopirati, a o njenom stilu nisu pisali samo modni časopisi, već i dnevne novine. Njene legendarne odjevne kombinacije nisu zaboravljene ni dan danas, pogotovo jedna. 
 
 
U ljeto 1994. godine, dvije godine nakon razvoda od princa Charlesa, Diana je svojim outfitom skovala pojam "revenge dress" (osvetnička haljina). Nakon što je čula glasine o tome kako će njen bivši suprug u dokumentarcu pred javnosti priznati da ju je varao s Camillom za vrijeme braka, Diana mu je odlučila pokazati što je napustio. Tada se na Vanity Fair zabavi pojavila u crnoj, mini haljini, golih ramena, grčke dizajnerice Christine Stambolian i ispisala povijest.
 
 
"Te je večeri htjela izgledati kao milijun dolara, što joj je i uspjelo", izjavila je još tada njena stilistica Anna Harvey. 
 
Zanimljivo je i to da je Diana za taj događaj kupila drugu haljinu, modne kuće Valentino, no u posljednji se trenutak predomislila i odlučila za ovu.
 
 
Diana je bila prva dama ikada koja se nekome osvetila haljinom, a pojam "osvetnička haljina" svima je dobro poznat i danas. Istim su se trikom poslužile i brojne druge poznate dame nakon Diane, a neke od njih su Khloe Kardashian, Jennifer Lopez, Anne Hathaway, Rihanna i druge.