Mala škola fotogeničnog make-upa

IDEŠ na neko događanje na kojem će se puno fotografirati? Čak i ako se znaš jako dobro našminkati, postoje mali trikovi koji čine ogromnu razliku između dobre fotke i fotke na kojoj ćeš izgledati umorno i nefotogenično. Ne moraš odustati od svog stila šminkanja, ali ako zamijeniš neke proizvode koje sada koristiš drugima, tvoje će slike uvijek izgledati dobro, a moći ćeš ih s ponosom pokazivati drugima.

Podloga

Dobra podloga za make-up esencijalna je ako želiš make-up održati svježim i postojanim, a olakšava nanošenje tekućeg pudera i zaglađuje lice. Tvoja se šminka neće razlijevati po licu, a sve će izgledati kao da je na pravom mjestu.
 
Zaštitni faktor

Iako je inače itekako preporučljivo imati na sebi puder sa zaštitnim faktorom, to se za fotografiranje nikako ne preporučuje. Zaštitni faktor reflektirat će svjetlost blica i stvoriti dojam sivoga lica, a to definitivno želiš izbjeći pri fotografiranju.

Mat puder

Neki puderi u sebi sadrže svjetlucave čestice koje daju dojam svježine i odmornosti, ali takav se puder nikako ne preporučuje za fotografiranje. Lice mora biti matirano, inače će također djelovati sivo i beživotno, a preporučuje se i korištenje mat sjenila.

Boje

Blic ubija boju na slici, pa je bolje koristiti malo agresivniji make-up sa živim bojama, koje će na slici djelovati manje jarko nego što jesu. Najbolje je  napraviti nekoliko probnih fotki da vidiš kako će tvoj make-up izgledati na fotografiji, jer ćeš tako najbolje vidjeti što trebaš popraviti, a što ne. S bojama je ipak potrebno paziti, jer će pretjerivanje rezultirati neprirodnim fotkama.