Kako nanijeti umjetne trepavice bez muke

UMJETNE trepavice uljepšat će vaše lice i dati vam onaj "celebrity look" za kojim žudite, ali su isto tako i najteži dio make up rutine. Jednom kada se naviknete na njih, moći ćete ih staviti u nekoliko minuta, ali u početku će vam trebati puno strpljenja. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da naučite baratati sa ovim glamuroznim make up dodatkom.

1. Parcijalne ili u komadu

Prije svega, morate se odlučiti kakav izgled želite postići. Parcijalne trepavice dulje traju, ali ih je teško nanijeti i postoji mogućnost da se počnu odljepljivati ili okretati pri šminkanju, a umjetne trepavice u jednom dijelu trajat će samo jednu noć, ali ćete ih moći oprati i ponovno staviti kad god poželite. Za početak vam savjetujemo da izaberete umjetne trepavice srednje duljine i gustoće kako se ne bi primjetilo čak i ako malo pogriješite pri nanošenju.

2. Dobro ljepilo


Najvažnije je da imate dobro ljepilo za trepavice. To je ono koje je prozirno, dobro drži i može se odlijepiti sa ruba umjetnih trepavica nakon što ste ih nosili.

3. Pribor


Za nanošenje umjetnih trepavica potrebne su vam tri stvari: umjetne trepavice, ljepilo i pinceta.

4. Šminkanje prije ili poslije
Neke cure vole se šminkati nakon što nanesu umjetne trepavice, ali možda bi bilo pametnije da bazu i sjenilo nanesete prije umjetnih trepavica kako se ne bi "trusili" po trepavicama, a tuš, olovku i maskaru nakon nanošenja umjetnih trepavica.

5. Maskara


Mišljenja vizažista podijeljena su oko toga da li trebate nanositi maskaru kad nosite umjetne trepavice, ali činjenica je da će se prijelaz između vaših i umjetnih trepavica manje vidjeti ako nanesete tanki sloj maskare nakon što ste nanijeli umjetne trepavice. Maskaru također nanesite na donje trepavice kako bi "otvorili" oko.

6. Prilagodite veličinu


Umjetne trepavice često jako dugačke (mislimo na dužinu dijela na koji nanosite ljepilo), ali ako imate malo oko, nemojte na silu lijepiti trepavice u obliku u kojem ste ih kupili. Lagano prinesite trepavice uz oko i kada vidite koja dužina vam je potrebna, ostatak odrežite škaricama. Uvijek režite vanjski dio umjetnih trepavica, dakle, onaj dio koji je najdulji.

7. Postupak nanošenja


Na rub trepavica nanesite tanak sloj ljepila i pincetom prinesite trepavice oku. Prvo zalijepite trepavice na sredinu kapka pa sa prstima pritisnite trepavice kako bi se zalijepile i na unutarnji i vanjski dio kapka. Umjetne trepavice trebaju "sjesti" točno na liniju na koju nanosite tuš za oči, dakle uz sam rub trepavica.

8. Naučite od profesionalaca

Ako još uvijek niste sigurni da ćete sami moći nanijeti umjetne trepavice, pogledajte nekoliko tutorijala na You Tubeu i pratite ih korak po korak.