Manekenka objasnila internetskim trolovima koliko su jadni

Foto: Getty, Instagram

JELENU Nouru Hadid svijet je upoznao kroz reality show njezine mame Yolande.

A ako se pitate tko je Jelena, radi se o 22-godišnjoj manekenki Gigi Hadid kojoj je to pravo ime.



Otkad se pojavila na malim ekranima, a zatim i na stranicama raznih modnih i muških časopisa od 2012. godine, plavokosa ljepotica plijenila je pozornost svojim oblinama, prije svega grudima kojima se većina njezinih kolegica nije mogla pohvaliti.


Gigi je bila daleko od plus-size kategorije, ali nije bila niti tipična mršavica kakve smo navikli viđati pa nam je kao takva bila pravi melem za oči, a čini se i urednicima i dizajnerima koji su je angažirali za raznorazna snimanja.



Međutim, kao i uvijek, bilo je onih koji su njezine obline dočekali na nož te je čak nazvali "predebelom", a manekenka se sa svima takvima obračunala nekidan na Twitteru.

"Za one osobe koje stalno ističu kako se moje tijelo promijenilo s godinama, možda ne znate da, kad sam ušla u modnu industriju sa 17 godina, još uvijek nisam imala bolest Hashimoto. Svi oni koji su me tada zvali 'prevelikom za modnu industriju' vidjeli su moje upaljeno tijelo koje je zadržavalo vodu zahvaljujući navedenoj dijagnozi. Posljednjih godina pravilno sam liječena u svrhu sprečavanja navedenih simptoma i onih poput ekstremnog umora, problema s metabolizmom, nesposobnosti tijela da zadrži toplinu i slično. Također sam se podvrgnula holističkom medicinskom tretmanu koji mi je pomogao u ravnoteži rada štitnjače", započela je Gigi te nastavila.

"Iako stres i putovanja također štete mom tijelu, uvijek sam jela isto, no moje tijelo se sa svime sada nosi na drukčiji način kad je moje zdravlje bolje. Možda sam premršava za vas, no iskreno to ne želim biti, ali osjećam se zdravijom i još uvijek učim i rastem sa svojim tijelom, kao i svi. Više ne planiram objašnjavati svoj tjelesni izgled zato što se ne uklapa u vaša beauty očekivanja. Ne osuđujem druge, no narkotici nisu razlog mog izgleda. Prestanite me stavljati u određenu kutiju samo zato što ne shvaćate način na koje moje tijelo sazrijeva", poručila je Gigi trolovima te im objasnila kako bi trebali imati više empatije prema drugima, čije im životne priče nisu poznate.

"Svoju energiju iskoristite kako biste podigli one kojima se divite, a ne da budete okrutni prema onima koji toj skupini ne pripadaju", zaključila je.

 Bravo, Gigi!