Mislite da su marame dosadne? Donosimo zanimljive načine kako ih nositi

Foto: Instagram

TRENDOVI se uvijek mijenjaju pa se tako često dogodi da se u modu vrati neki od komada za koje smo mislili da ih više nikada nećemo nositi.

Slično je ovog proljeća bilo s puf rukavima, a kako se čini prema modnim editorijalima i ponudi high street brendova, isto se ponavlja i s maramama.

Ovo je jedan od trendova pomoću kojeg možete podići svaki outfit, bilo da se radi o najobičnijoj kombinaciji majice i traperica ili elegantnoj kombinaciji u kojoj će marama biti onaj "posebni" dodatak.

Kako ih nositi?

I dok neke pomisao na nošenje marame možda asocira na bake ili mame koje su ih nekada nosile, drugima će na pamet pasti modne revije Versacea ili pak Hermesova marama koja je simbol statusa.

Ali ono što sve najviše zanima je kako marame možemo nositi ove sezone. Vjerujemo da će vam se dopasti činjenica da svaku maramu možete nositi na nekoliko načina, ovisno o njezinom materijalu i veličini.

Ovo su samo neki od njih.

1. Marama oko vrata

Maramu klasično možete nositi oko vrata i to tako da je vežete na nekoliko načina ili je pak jednostavno samo stavite oko vrata i pustite da leprša. I dok su se nekada marame nosile najčešće na sakoe i poslovne kombinacije, danas to nije slučaj. Marame se nose u kombinacijama sa sakoima, majicama s printom, haljinama, pa i kožnim jaknama.

 2. Marama na glavi


Jedan od klasika koji pamtimo još iz filmova Audrey Hepburn iz 60-ih je svakako marama na glavi.

Možete pomoću nje prekriti glavu u potpunosti i tako u proljeće i ljeto zaštititi tjeme od štetnog UV zračenja ili pak maramu možete vezati oko glave, poput vrpce.


3. Marama kao vrpca za kosu

Maramu u kosi možete nositi i tako da pomoću nje vežete rep. Najlakše će vam biti ako najprije vežete rep gumicom, a potom oko gumice omotate maramu, zavežete je i njezine vrhove pričvrstite ukosnicama za kosu.

Osim toga maramu možete i vezati oko gumice za kosu te na samom kraju vezati mašnu koja će najbolje izgledati uz dugački rep. Marama tako može kratko padati dijelom dužine repa, a mašna koju ste vezali na vrhu prekrasno zasigurno će biti poseban detalj.


4. Marama na ruci

Maramu možete i vezati oko ruke umjesto (ili uz narukvicu). Za ovaj trend bolje je koristiti manje marame jer će vam u suprotnom izgledati prevelike na ruci.


5. Marama na torbici

Jedan trend koji su svojevremeno promovirali brendovi poput Chanela i Hermesa i koji je uhvatio maha i zaživio je svakako marama na torbici. Bilo da ste je omotali preko cijele ručke torbice ili ste je vezali uz rub torbice dok marama leprša, ovo je jedan lagan trik pomoću kojeg možete osvježiti svoju torbicu i upotpuniti izgled.


Osim svega navedenog, marame vam mogu poslužiti da podignu svaku vašu jednostavnu kombinaciju.

Ono što vam također može biti korisno je da, ako maramu nosite oko vrata, možete kombinirati boju vašeg ruža ili sjajila s bojom marame.

Ako se pak radi o marami s više boja, to će vam samo donijeti mogućnost za više kombinacija.