Modna blogerica sa stavom: Sonja Cvrk

LICE koje sve češće možemo vidjeti na domaćim modnim eventima je mlada blogerica Sonja Cvrk, a iako je zaljubljena u modu otkada zna za sebe, tek je nedavno odlučila pokrenuti modni blog naziva Trendy White. Sa sve većim brojem posjetitelja, Sonjin je blog iz zabavnog hobija postao ozbiljno modno štivo, a čitatelji se na njega dolaze zabaviti, ali i informirati o raznim modnim trendovima i događajima. Popričali smo sa veselom blogericom koja nas je iznenadila opsegom vlastitog modnog znanja.

Kada si se odlučila raditi modni blog i što te potaknulo na njega?

Blog sam počela pisati krajem prošle godine na mužev nagovor nakon godina praćenja modnih zbivanja i trendova. Poticaj se kod mene javio, kao i uostalom i kod svih drugih modnih blogera, zbog ljubavi prema modi.

Koliko je posjećen tvoj blog? 


Kako koji dan. To najviše ovisi o temi koju obrađujem - na primjer, ako je održana neka revija i ja o tome objavim post, posjeti će krenuti u nebo. Ima tu stalnih čitatelja i onih koji zalutaju na moj blog pa neki i ostanu, a neki se više nikad ne vrate. U svakom slučaju zadovoljna sam posjećenošću bloga.

Možeš li usporediti strane i domaće blogove po posjećenosti?


Pa rekla bih da su strani blogovi puno posjećeniji od naših. Istina, slabo pratim strane blogove pa nemam ni osjećaj za to kolko jedan prosječan blog ima posjeta.

Kakav je status hrvatskih modnih blogera, a kakav stranih?


Ovo je tema oko koje se stalno polemizira, a mene jako zabavlja. Što znači imati status? Biti pozvan na reviju? Sjediti po prvim redovima? Dobivati poklone? Biti fotografiran? Da, pozivaju nas na revije i pitaju nas za mišljenje ali daleko je to od glamura za koji neki drže da ga uživamo. To što dobivamo pozivnice za evente znači samo da PR službe dobro rade svoj posao i zovu nas da im napravimo reklamu isto kao i sav ostali press. Ipak su blogovi samo još jedan medij koji prenosi informaciju o tome da se u modnom svijetu nešto dogodilo. Strani blogeri navodno dobivaju poklone od dizajnera koje onda reklamiraju na svom blogu. Ne mogu reći da je i kod nas isti slučaj, ali isto tako moram istaknuti kako većina blogera uopće nije zainteresirana za hrvatske dizajnere pa čak ni ne znaju nabrojati više od 3 dizajnera ili  prepoznati njihov rad kad ga vide, što je su redu budući da se ti blogeri bave osobnim stilom i imaju streetstyle blogove na kojima objavljuju isključivo slike svojih odjevnih kombinacija.

Što te inspirira kod pisanja?

 
Hrvatski dizajneri, njihov rad i strast koju ulažu u stvaranje i naravno - domaći modni eventi. Slikanje vlastitih kombinacija nije mi posebno interesantno, više me zanima moda na globalnoj razini nego moj osobni stil.

Jesi li kompulzivna osoba ili pomno biraš odjeću?

U svakom trenutku znam točno sve komade odjeće i obuće koje posjedujem i to mi pomaže u brzinskom shoppingu. Na taj je način kompulzivno kupovanje zapravo pomno biranje komada koji mi trebaju. Nekad davno znala sam obnoviti sezonsku garderobu za vrijeme dok je moj muž s prijateljima popio jednu kavu.

Koja je najskuplja stvar u tvom ormaru?

Dsquared cipele koje su me osvojile na prvi pogled - morala sam ih imati.

Kako bi opisala svoj osobni stil?

Moj stil mi je jako teško definirati. Kad bih baš morala opisati rekla bih da je casual s primjesama kože - kao neki smireni s&m, ali zapravo oblačim ono u čemu se osjećam ugodno a to su ogromne štikle i kožne hlače.

Kakav stil voliš na muškarcu?


Definitivno volim muškarce sa stilom. Bitno mi je da je ono što nosi dobro spareno, nema mi gore nego vidjet frajera koji je obučen kao papagaj - to mi ga odmah spusti u očima. Najbolje su mi obučeni muškarci koji izgledaju kao da se uopće ne trude a to nekako sve skupa odlično izgleda. Mislim da su još uvijek za mene tipovi u trapericama, majici i kožnoj jakni dobitna kombinacija.


Jesi li sklonija klasičnom odijevanju ili preferiraš eksperimente?


Volim eksperimentirati samo s dodacima i cipelama. Neću izaći u nekoj ludoj instalaciji jer se u njoj vjerojatno ne osjećam dobro, ali ću zato staviti ogromnu ogrlicu koja me davi ili ću se stegnuti kožnim remenom.

Gdje najviše kupuješ odjeću?

Po outletima i običnim shopping centrima ali najčešće na sniženju.. Pravu shoppingholičarku najviše uzbuđuje natpis SNIŽENJE i činjenica da je nešto kupila u pola cijene.

Jesi li više za dizajnersku odjeću ili kupuješ one dostupnije stvari?


Volim dizajnersku odjeću ali si je ne mogu često priuštiti. Godišnje kupim jednu dizajnersku majicu, ogrlicu ili sat, a ostalu odjeću kupujem u high street dućanima gdje i svi ostali. Moje frendice često kupuju i na Hreliću no ja imam averziju prema toj robi.