Može li kokosovo ulje poslužiti kao lubrikant?

Foto: Shutterstock

PRONAŠLI smo odgovor i to među stručnjacima.

Za razliku od ostalih lubrikanata, kokosovo ulje je prirodno te ne sadrži nikakve konzervanse i dodatne sastojke, koji mogu izazvati negativne reakcije kod ljudi s alergijama. Također, ono je i puno više od ostalih verzija lubrikanata na bazi vode pa traje dulje, otkriva autorica knjige "The Sex Drive Solution for Women" Jennifer Landa za Women's Health.
 
Kokosovo ulje je i anti-gljivično, a može poslužiti i kao ulje za masažu prije ili poslije seksa. Radi se o ulju koje možeš pronaći u drogerijama ili trgovinama, samo je bitno da si sigurna da se radi o čistom kokosovom ulju, koje ne sadrži nikakve druge sastojke. Ovaj tropski lubrikant također nije za svakoga. Uvijek postoji šansa da ste ti ili tvoj partner alergični pa se preporuča testiranje na rukama ili nogama, prije nego što ga iskoristite na osjetljivijim područjima.
 
Uz to, izbjegavajte kokosovo ulje na kondomima, jer ono može razbiti njihovu cjelovitost. "Tako se može smanjiti pokretljivost spermija ili promijeniti pH razina u vagini pa se klonite ovakvih stvari ako pokušavate zatrudnjeti."