Mrzite prati suđe? Ova četiri trika olakšat će vam muke

Foto: Catt Liu/Unsplash

AKO ste među onima koji mrze prati suđe, možete malo odahnuti jer vam od danas to neće biti noćna mora. Vjerojatno i dalje nećete voljeti obavljati ovaj posao, ali poslije ovih savjeta sigurno će vam biti lakše, piše FoxNews.

1. Počnite svaki dan s čistim suđem

Nema ničeg goreg nego dan početi obilaženjem minskog polja od suđa koje se nakupilo u kuhinji. Zato stvorite naviku da svake večeri operete svo suđe koje je ostalo od tog dana. Poslije večere zasučite rukave i obavite što se obaviti mora.

2. Napunite duboku posudu toplom vodom i deterdžentom

Kada znate da ćete isprljati mnogo suđa, natočite u duboku posudu toplu vodu i deterdžent. Dok pripremate obrok i kad završite s upotrebom nekog suđa, odmah ga ubacite u posudu. Kada završite sa spremanjem ručka, operite suđe svjesni da će vam trebati znatno manje vremena za to jer je s njega, dok je bilo u toploj sapunjavoj vodi, otpalo sve što se teško pere.

3. Perite redom

Ako niste znali, postoji redoslijed u pranju suđa. Prvo se peru manje prljave stvari, kao što su čaše, pa tek onda tanjuri, zdjelice i masni lonci i tave, jer se tako ne prenosi prljavština na ono što je čistije. Ako nemate gdje osušiti sve to, ostavite masne stvari za kasnije, potopljene u toploj vodi i sapunicu, svjesni da ste učinili veći dio posla.

4. Ne čekajte

Iako ne volite prati suđe, odlaganjem samo pogoršavate situaciju. Suđe će se nastaviti gomilati, a hranu nakupljenu na njemu vremenom ćete sve teže otkloniti. Trudite se da kad god možete operete suđe odmah poslije korištenja i vidjet ćete koliko je to lakše nego kada ga ribate poslije dva dana.