Na Zlatne globuse 2018. godine sve će glumice doći u crnim haljinama

Foto: Getty 

TIME će poslati snažnu poruku.
 
Jedna od najprestižnijih dodjela filmskih nagrada svakako su Zlatni globusi koji se dodjeljuju prije Oscara te često prognoziraju tko će kući otići s najvažnijom holivudskom nagradom, a to su svakako Zlatni kipići.
 
Sljedeća dodjela nas očekuje 7. siječnja 2018. godine, a kako se šuška, brojne će se glumice na crvenom tepihu pojaviti u crnim haljinama kako bi svijetu poslale snažnu poruku.
 
 
Crne haljine nosit će u znak protesta protiv seksualnog nasilja i neprimjerenog tretiranja žena u zabavnoj industriji, čega smo bili svjedoci ove godine, jer je istina napokon izašla na vidjelo.
 
Vijest se brzo proširila među slavnim damama, a prema pisanju US Weeklyja, u protestu će zasad sudjelovati njih 30-ak. "Ovaj je pokret poprilično odjeknuo i gotovo sve nominirane glumice sudjeluju u njemu. Svi stilisti koji su ranije već odradili fitinge s glumicama, sada naknadno mijenjaju dogovorene brendove", otkrio je nepoznati izvor.
 
 
Povod protesta tako je producent Harvey Weinstein koji je 30 godina zlostavljao i uznemirivao glumice, a neke čak i silovao. Među onima koje su ga optužile za gnjusno ponašanje su i zvijezde A-liste, kao što su Angelina Jolie, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow i Cara Delevingne koje su utjecajnog filmaša nazvale "čudovištem".
 
No on je samo jedan od takvih muškaraca koji je iskoristio svoju moć i položaj za zlostavljanje, a kako je krenulo, čini nam se kako ćemo čuti još takvih priča, no srećom puno se toga pokrenulo ovim priznanjima, a ovakav potez slavnih glumica dodatno će tome pridonijeti.