Načini na koje nesvjesno uništavate svoju odjeću

Foto: Instagram

KRAJNJE je vrijeme da počnete malo više paziti na svoje omiljene komade.
 
1. Previše ju čistite
 
Iako je čista i uredna odjeća nešto što baš nikada ne izlazi iz mode, previše kemijskog i kućnog čišćenja može ju itekako oštetiti te skratiti njezin vijek trajanja. Pa vodite svakako računa i o tome, posebno s osjetljivim materijalima.
 
2. Zaboravljate koristiti zaštitne sprejeve
 
Kada su u pitanju vaše kožne cipele, mrlje, pucanja i oštećenja, lakšće ćete izbjeći ako ih redovito špricate odgovarajućim zaštitnim sprejem, kojeg mnogi od nas često podcjenjuju.
 
 
3. Ne spremate prikladno svoje torbe
 
A kada kažemo prikladno, mislimo u vrećice i kutije, kako biste ih zaštitili od prašine, ogrebotina i slično. Druga najčešća pogreška, koju radite sa svojim torbama, jest da  ih viješate za ručke, čime se one s vremenom opuštaju pa ih svakako držite u opuštenom stanju.
 
4. Ne zatvarate zatvarače prije pranja
 
Razlog je vrlo jednostavan: ako ih ne zatvorite, ostalu odjeću u perilici dovodite u opasnost, ako se uhvate za njihove nazubljene rubove, a za njihovo zatvaranje su vam potrebne samo 2 sekunde.
 
 
5. Uvijek nosite isti grudnjak
 
Znamo da vam on nije jedini koji imate, ali nekako se uvijek nađete kako nosite baš njega, no pametnija je ideja da stalno rotirate nekoliko različitih. Zašto? Duže će vam trajati, ako im date i dovoljno vrijeme za "disanje" između nošenja.
 
6. Koristite žičane i plastične vješalice
 
Iako znamo kako je neizmjerno jeftinije staviti odjeću na takve vješalice, one mogu izazvati nepoželjna udubljenja na vašoj odjeći. Kao alternativu, predlažemo drvene i baršunaste vješalice, barem za omiljene i skuplje komade.