Načini na koje vas vaš dom čini nesretnima

Foto: Instagram

OSJEĆATE se pomalo depresivno u posljednje vrijeme, unatoč činjenici da stiže ljeto, zabave i godišnji odmori? 
 
To možda možete zahvaliti i tome kako ste uredili svoj dom. Donosimo vam nekoliko glavnih krivaca.
 
1. Biljke
 
Ako u vašem domu nema baš niti jedne biljke, koja će udahnuti malo života u njega, nije ni čudo što su vaše raspoloženje i energija na minimumu. Biljke mogu pročistiti zrak u zatvorenom prostoru, koji može biti pet puta više onečišćen od onog vanjskog. Osim toga, istraživanja su pokazala da zelenilo pomaže u smanjivanju stresa.
 
2. Televizor
 
Stručnjaci često upozoravaju kako televizoru nije mjesto u sobi. Kao prvo, njegov zaslon ugrožava vašu sposobnost da kvalitetno spavate, a jedno drugo istraživanje otkrilo je kako se parovi, koji u spavaćoj sobi imaju televizor, manje seksaju.
 
3. Svjetlost
 
Ako se u vašem domu jedini izvori svjetlosti nalaze na tvom stropu, možda ne shvaćate da još uvijek živite u mraku. Zadaća svjetla jest da dobro vidite ono što radite, a to će vam najbolje omogućiti stolne svjetiljke ili one ugrađene u kuhinjske elemente.
 
4. Hodnik
 
Hrpa porazbacanih stvari na samom ulazu u stan, odličan su preduvjet za loše raspoloženje. Neka ta zona baš uvijek bude savršeno uredna.
 
5. Plava boja
 
Određene plave nijanse, kao prvo, mogu djelovati jako hladno, zbog čega se nećete osjećati najbolje, a istraživanja su utvrdila da je to i boja koja suzbija apetit. 
 
6. Jednobojnost
 
Kod biranja jastuka, presvlaka i sličnih detalja za svoj dom, pomiješajte nekoliko različitih boja i uzoraka, kako bi svojim prostorijama dali dašak osobnosti. Sve u istim bojama, neće na vas djelovati energizirajuće.