Najčešće svađe za vrijeme blagdana

BOŽIĆ je vrijeme darivanja, ljubavi i svađe. Toliko ljudi na okupu i stres koji prati zabave plodno su tlo za svađe, a one su manje-više iste tematike.

Njegova mama

Miješa se u tvoje kuhanje, iako tvrdi da samo pokušava pomoći.

Rješenje: Konfrontiraj ju izravno. Nemoj to raditi preko dečka, jer će uvijek stati na njenu stranu. Ljubazno ju zamoli da izađe iz tvoje kuhinje, i pomogne oko nečeg drugog, primjerice masaže leđa svog ljubljenog sina.

Novac

Ti želiš napraviti tulum, on kaže kako nemate novca za gluposti.

Rješenje: Pripremaj se mjesecima unaprijed. Na stranu odvajaj novac koji ćeš potrošiti na zabavu, a kada ti počne prigovarati oko budžeta, imati ćeš odličnu obranu. Samo nemoj skrenuti s plana i potrošiti mnogo više.

Putovanje
Zakasnili ste na avion/vlak/autobus jer on nije  mogao pronaći svoj šal.
 
Rješenje: Umjesto da vičeš na njega i kriviš ga za nevolju, smiri se i probaj ga utješiti. Ni njemu nije drago što su vam se planovi poremetili.

Kamo za Božić

On želi kod svojih, a ti kod svojih.

Rješenje: Kompromis. Badnjak kod njega, Božić kod tebe, ili nešto slično. Uvijek možete i slaviti odvojeno, pa dan nakon Božića ostaviti za sebe.

Pokloni

Ti si njemu kupila prekrasni sat koji gleda već mjesecima, a on tebi bon od 100 kuna za H&M.

Rješenje: Ovu je svađu lako izbjeći, ako unaprijed dogovorite koliko ćete potrošiti i hoćete li čuvati tajne ili kupovati prema dogovoru.  U svakom je slučaju dobro znati što osoba voli i izbjegavati univerzalne poklone koji nisu od srca.

Tradicija


Ti bi najradije okitila cijelu ulicu, a njemu se ništa ne da.

Rješenje: Natjeraj ga da uđe u Božićni duh, okiti stan i pjevaj Božićne pjesme. Ako voliš Božić, nitko ti nema pravo to braniti. Ti njemu ne braniš navijanje za vrijeme Europskog prvenstva, zašto bi on tebi ovo?