Najviše dobitnica Oscara na dodjeli je nosilo ovakvu haljinu

Foto: Getty Images, EPA-EFE, WENN

UOČI 91. po redu dodjele Oscara koja će se održati u nedjelju navečer provedeno je jedno zanimljivo istraživanje o outfitima dosadašnjih dobitnica zlatnog kipića.

Naime, stručnjaci iz brenda Accessorize su analizom mode na dodjeli filmskih nagrada tijekom posljednjih 40 godina ustvrdili koju boju je nosilo najviše dobitnica Oscara, kao i koja boja je glumicama donijela najmanje sreće.

Evo što bi trebale obući, a što izbjeći glumice koje se ove godine nadaju zlatnom kipiću:

Najsretnija boja

Čak 43 posto dosadašnjih dobitnica Oscara za najbolju glumicu na dodjeli su nosile zlatne haljine, a posljednja od njih bila je Emma Stone koja je 2017. godine u zlatnoj Givenchy haljini s resicama osvojila kipić za ulogu u filmu La La Land.

Najnesretnija boja

Iako se zelena tradicionalno smatra sretnom bojom, to nije slučaj kada su u pitanju Oscari. Naime, upravo se zelena pokazala kao najnesretniji izbor za dodjelu. U posljednjih 40 godina čak 14 glumica koje su bile normirane za Oscara, a nisu ga osvojile, nosile su haljine zelene boje. Sada nam je malo jasnije zašto Kate Winslet nije dobila Oscara za ulogu u filmu Titanic 1998. godine.

Druga pravila za najbolje sporedne glumice

Za glumice koje žele osvojiti kipić za najbolju sporednu ulogu vrijede posve drugačije pravila. Naime, istraživanje je otkrilo da je u tom slučaju najsretnija boja žuta, a najnesretnija siva.