Napravi sama svoju masku za spavanje

Foto: weheartit

AKO voliš "uradi sama" projekte, ovaj će ti se sigurno svidjeti.

Potrebni materijali:

Zdjela za miješanje

2 šalice riže

1 žlica svježeg bilja

10-20 kapi eteričnog ulja po želji

Protvan

Papir za pečenje

Bijeli list papira

Olovka

Pamučna tkanina

Škare

Igla

Konac

Lijevak

Elastična traka za kosu.

Postupak:

1. Dodaj rižu u zdjelu za miješanje te pomiješaj zajedno sa svježim začinskim biljem. Mi preporučujemo lavandu, metvicu, ružmarin ili čak svježi bosiljak, koji su poznati mirisi za opuštanje. Zatim dodaj 10-20 kapi eteričnog ulja te sve dobro pomiješaj.

2. Na protvan stavi papir za pečenje, a po njemu posipaj rižu, zagrij pećnicu na 175 stupnjeva te peci 15 minuta. Tako će se mirisi bolje upiti u rižu te dulje zadržati.

3. Dok se riža peče, stvori predložak za izradu svoje maske. Uzmi svoje omiljene sunčane naočale, što veće, postavi ih na bijeli papir te napravi trag oko njih običnom olovkom.

4. Izreži predložak, tako da ostaviš još otprilike 1,3 centimetra iznad linije olovke. Izreži tkaninu u malo veći pravokutnik te ju preklopi na pola, tako da strane s uzorkom budu jedna na drugoj te zatim postavi predložak preko tkanine.

5. Sada prema uzorku izreži tkaninu te počni šivati male šavove, oprilike 6-7 milimetara od rubova tkanine. Posao će ti biti brži i lakši ako doma posjeduješ mašinu za šivanje.

6. Rižu makni s vatre i pusti neka se ohladi. Nastavi šivati, no ostavi prorez od otprilike 5 centimetara za rižu. Iskoristi lijevak za punjenje maske rižom te na kraju zašij i preostale dijelove, tj. onih preostalih 5 centimetara.

7. Elastičnu gumicu prereži na pola, jedan kraj priključi jednom rubu maske, s gornje strane gdje je uzorak te ju s nekoliko šavova pričvrsti za nju. Isto to napravi i s drugom stranom.

8. Tvoja maska je gotova, a po želji ju možeš staviti nekoliko sekundi u mikrovalnu, kako bi joj dodala malo topline ili ju držati neko vrijeme u zamrzivaču, kako bi ju osvježila.

Uživaj!