Ne možete imati sretnu, zdravu vezu bez ovih 5 stvari

Foto: Instagram

NE postoji točan recept za savršenu vezu, ali ovo su sastojci bez kojih ne možete imati vezu koja je sretna i zdrava:
 
Slične osobnosti
 
Kažu da se suprotnosti privlače, ali dugoročno gledano, za sretnu vezu je potrebno da ste ipak slični u nekim stvarima. Ipak, ako ste različiti, to nije najgora stvar na svijetu - važno je samo da se vaše različitosti međusobno nadopunjuju.
 
Seksualna kompatibilnost
 
Ne moramo naglašavati da je seksualna kompatibilnost važna u vezi - ako je nema, vaša će veza dugoročno loše funkcionirati bez obzira na to koliko se dobro slažete u ostalim stvarima.
 
Poznavanje sebe
 
Ako ne poznajete sami sebe, teško ćete znati što želite, a ako ne znate što želite, još ćete teže to znati reći svom partneru. Poznavanje sebe je izuzetno važno, često važnije i od poznavanja vlastitog partnera.
 
Povjerenje
 
Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi u vezi je gubitak povjerenja. Ako nema povjerenja, sve ostalo će funkcionirati puno lošije.
 
Mentalna stimulacija
 
Osoba s kojom ste u vezi na vas mora djelovati pozitivno i tjerati vas da iz sebe izvlačite najbolje. Mentalna stimulacija je iznimno važna, a parovi koji se međusobno potiču na razmišljanje imaju puno sretnije veze od onih kod kojih nedostaje mentalne stimulacije.