Ne potresaju samo Hollywood gnjusni seks skandali

Foto: Instagram

I DOK svi pričaju o jednom od najvećih seks skandala u Hollywoodu, ovaj nije dobio toliko medijske pažnje.

Vjerujemo kako ste posljednjih dana itekako čitali o producentu Harveyju Weinsteinu kojeg su brojne slavne i manje poznate glumice optužile za seksualno uznemiravanje, a neke čak i za silovanje.

I dok se svakim danom javlja sve više žena koje su bile žrtve seksualnog predatora, deseci seks skandala tresu modni svijet no oni nisu pridobili ni približno toliko publiciteta kao ovaj jedan holivudski.

Za njihovo otkrivanje javnosti zaslužna je manekenka i aktivistica Cameron Russell koja je odlučila svoj Instagram profil pretvoriti u anonimni forum za ostale manekenke te osobne asistentice, ali i ostale žene u modnoj industriji koje su bile žrtve seksualnog ili psihičkog zlostavljanja.

"Ovdje ne govorimo o jednom muškarcu, petorici ili dvadesetorici. Ovdje govorimo o čitavoj kulturi eksploatacije i to mora prestati", zaključila je manekenka te objavila puno takvih, nažalost još uvijek anonimnih poruka.

Nažalost, one ne čude previše, jer se o tome govori već godinama, ali potiho pa ne čudi niti to da je netko odlučio ponovno pokrenuti te priče, ali ovoga puta da budu puno glasnije.

Od priča s luksuznih jahti i prisiljavanja na druženja sa starijim muškarcima, iza kojih stoje modne agencije koje uvjeravaju da se radi o modnim zabavama preko fotografa koji se hvale mladim manekenkama kako spavaju sa svima koje snimaju do fizičkih nasrtaja... Sve je to dio modne industrije, koji od silnog blještavila i lijepih krpica nažalost ne vidimo no cure koje rade u toj industriji svakodnevne su žrtve.

"Jednom sam snimala u studiju, a moja je pomajka bila u drugoj prostoriji. Fotograf mi je nakon nekog vremena gurnuo prste u vaginu, jer je rekao da će tako fotografije izgledati senzualnije. Imala sam 15 godina", samo je jedna od gadljivih i tužnih priča koje su stigle u inbox Russellove.

"Debela si i niti jedna agencija neće s tobom potpisati ugovor. No ja sam jako dobar u svom poslu pa ću te fotošopirati da izgledaš tanje. Samo ti plači no dobrodošla u industriju", čula je jedna od njih nakon što je s gađenjem pogledala fotografa koji joj je ponudio da spava s njim. Pogađate, on i dalje rade kao da se nikad ništa dogodilo, dok bi zapravo svi takvi trebali završavati kao Harvey.