Nova ikona stila: Rooney Mara, miljenica modnih i filmskih kritičara

JAVNOST je već neko vrijeme bombardirana vijestima o uspješnoj i lijepoj Rooney Mari. Ta dvadesetšestogodišnja Njujorčanka irskih korijena zaintrigirala je svijet svojom ulogom u novom filmu Davida Finchera: "Muškarci koji mrze žene". Naime, Rooney je utjelovila lik popularne Lisbeth Salander u novoj američkoj inačici izvorne švedske priče koja je počela euforijom od istoimenog romana Stiega Larssona iz trilogije "Millenium". Ova joj je uloga donijela iznimno velik uspjeh i tako je vrtoglavom brzinom ubacila u prvi red svjetske filmologije. Modne je kritičare, pak, oduševila svojim izvanrednim outfitima na premijerama ovog filma i brojnim svečanim eventima.

Cijela priča dodatno je začinjena samom njenom tajanstvenom pojavom koja otkriva čudesnu kombinaciju plavih očiju, crne kose i blijedog, porculanskog tena koji savršeno upotpunjavaju njen smisao za modu zbog čega dizajneri cvjetaju od zadovoljstva.

Rooney je vjerna jednostavnom i elegantnom odabiru boja, pa se uglavnom odlučuje za bijelu, crnu i crvenu, a u kratkom roku je pokazala da joj sve što odjene tako dobro pristaje, da se već svi počinju pitati može li ona uopće pogriješiti na svjetskoj modnoj pozornici. Njena posebna ljepota oduševljava sve prisutne, te već pomalo ostajemo bez daha gledajući tako specifičnu pojavu u svijetu koji u zadnje vrijeme kao da lagano tone u neku jednoličnu masu. Ovakva divna iznenađenja poput pojave Rooney Mare uveseljavaju ne samo svjetski poznate ličnosti, nego i nas male ljude željne pozitivnih promjena, a nadajmo se da će u budućnosti ovakvih zanimljivih mladih glumica biti još i više!