Novi uspjeh glazbene dive: Beyonce će uskoro visjeti u muzeju

Foto: Instagram

PORTRET pjevačice Beyonce bit će dodan stalnom sastavu poznatog muzeja. 

Fotografija koju je snimio mladi fotograf Tyler Mitchell uskoro će visjeti u Nacionalnoj galeriji portreta u Washingtonu koja je dio grupe muzeja Smithsonian, piše CNN.

23-godišnji fotograf prošle se godine upisao u povijest kao prvi Afroamerikanac koji je snimio naslovnicu Voguea, upravo zahvaljujući Beyonce koja ga je sama odabrala da je fotografira za naslovnicu, a sada će baš taj portret biti ovjekovječen u poznatom muzeju.

Na fotografiji pjevačica pozira u šljokičastoj zlatnoj haljini modne kuće Valentino i s upečatljivim ukrasom na glavi koji potpisuje legendarni klobučar Philip Treacy, naslonjena na bijeli stup na kojem je položeno cvijeće.

"Na početku karijere, prije 21 godinu, rekli su mi da neću nikada biti na naslovnici časopisa zbog boje svoje kože. Sada sam dokazala suprotno", izjavila je Beyonce u rujanskom izdanju Voguea iz 2018. godine na čijoj je naslovnici bila upravo ova fotografija te je naglasila kako joj je iznimno drago što ju je snimio afroamerički fotograf.

"Važno mi je pružiti priliku mladim umjetnicima. U društvu i dalje postoji puno kulturnih prepreka i svi se trebamo truditi srušiti ih", zaključila je u intervjuu.

Nacionalna Galerija muzeja Smithsonian dom je više od 23 tisuće portreta američkih ikona poput Rose Parks, Michelle i Baracka Obame te svih drugih američkih predsjednika, a sada će se ovom probranom društvu pridružiti i glazbena diva Beyonce.